Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Grön Diarré Hos Hundar

Även om tanken kan låta löjligt om du aldrig har upplevt det med ditt husdjur, kan hundar ha grön avföring.


Även om tanken kan låta löjligt om du aldrig har upplevt det med ditt husdjur, kan hundar ha grön avföring. Detta kan vara ett tecken på allvarlig sjukdom, och om du märker en ovanlig grön färg eller en ovanligt otäck lukt från hundens avföring, bör du titta på andra symtom som signalerar ett hot mot hundens hälsa. Feber, kräkningar, hosta och generell sjukdom är några ytterligare symptom att titta på. Att notera dem kan hjälpa din veterinär att göra en diagnos.

Grön diarré hos hundar: diarré

orsaker

Grön diarré hos hundar: grön

En vanlig orsak till grön diarré är en protozoan parasit kallad giardia. Den bor i öppet grundvatten, som vikar, dammar och pölar. Giardia bildar en hård skalliknande cyste runt sig själv och det lever länge i hundens tarmar. När en hund har Giardia, är det en bärare för livet. Oavsett om djuret uppvisar symtom (så kallat flare) eller inte, har det fortfarande parasiterna i kroppen.

Om hundens avföring är ljusgrön eller neongrön, kan hunden ha ätit gnagareförgift eller en gnagare som hade ätit giftet. Kontakta din veterinär omedelbart.

Spridning

Grön diarré hos hundar: eller

Giardia är vanligt i landsbygden där det finns många däggdjur som delar utrymme. Vita svanshjort är bärare, liksom coyoter, vargar, kaniner, tvättbjörnar och alla däggdjur som delar en grundvattenkälla. Hundar som leker i smittat vatten eller dricker det kommer sannolikt att bli smittade. Hunden kan plocka upp parasiten genom att bara gå över ett område där parasiten har överförts. Då när hunden lickar fötterna blir den smittad. En frisk hund med bra immunförsvar kan hålla symptom på plats under lång tid. Diarréen kan utvecklas snabbt om hundens hälsa äventyras av en annan sjukdom, eller den kan flamma upp på egen hand.

Behandling

Grön diarré hos hundar: från

Konsistensen av diarré från giardia är ofta som ärtsoppa. En uppblåsthet följer vanligtvis av buksmärta, ömhet och gas och kommer ofta att utvecklas till blod och slem i avföringen. Ett enda fekalprov kan inte visa några cyster och prov måste tas i två till tre dagar för att få en noggrann kontroll.

Medicinen ges för giardia är metronidazol. Det dödar ner befolkningen under en uppblåsning, och det verkar öka hundens immunförsvar. Ingenting blir helt av med parasiten.

Överföring till människor

Giardia kan infektera människor, med risken att vara högre i utvecklingsländerna. Människor får det från att röra ytor som har varit i kontakt med avföring från ett infekterat djur, från att använda grundvatten som har förorenats eller genom att äta okokt mat som har rört infekterade ytor.

Fritidsvatten är en vanlig orsak i USA. Människor behandlas också med metronidazol.

Förebyggande

Grön diarré hos hundar: hundar

Renlighet är nyckeln till att förebygga giardiainfektion. Håll din hund bort från områden som är benägna att smittas och från hundar som är kända bärare. Tvätta händerna ofta med varm tvål och vatten för att förhindra att parasitten själv tas och sprida den till andra människor eller husdjur.

Plocka upp efter din hund, varhelst det går. Utpeka ett område på din gård för hundpotty. Bathe din hunds bakkvarts, speciellt efter varje episod av diarré.


Video: Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Skakar Hundarna När De Är Kalla?

✔ - Hur Man Får En Hund Bli En Servicehund

✔ - Valparnas Sovande Vanor


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!