Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Här Är Vad Hundar Tycker Är Roligt

Oavsett om din hund skrattar med dig eller på dig, är han säker på att spricka upp när du leker med honom. Här är vilka hundar som är roligaste!


Visste du att hundar kan skratta? Crazy men sant. Fynd på caninegelotologi, studien av om och hur hundar skrattar visar att hundar gör ett tvingat andnings ljud, vanligtvis under lekstid som liknar panting men inte panting. Vad är det? Doggy skratt!

Porträtt av en glad vacker fluffig beige hund med slutna ögon utomhus

Konrad Lorenz, författare till Man möter hund (1949), förklarar i sin bok att hundlåt uppträder när hundens läppar är lösa och krullade upp på sidorna av hans mun, åtföljd av snabb, tung panting. Detta är hunden som motsvarar mänskligt skratt och är vanligtvis en inbjudan att spela!

Vilka hundar tycker roligt?

Medan det kan verka självklart, men ingenting gör en hund lyckligare än en kärleksfull och lekfull ägare som ger henne mycket mental stimulans. Om du ska se din hund i gott humör är chansen att han blir glad och skrattar medan du spenderar tid med dig. Aww! Framför allt kommer hundar att hitta sina människor det roligaste eftersom det är vem de spenderar mest tid med. Ett magiskt trick eller låtsas att kasta bollen kan ses som en spelform för din hund. Om du utför dessa handlingar i kärlek (inte skadligt) är din hund säker på att du är den smartaste och roligaste killen runt.

Man har en bra tid med hunden på soffan på morgonen. Kavaler konung Charles Spaniel spelar hemma

Hundar har alltid varit kända för att ha en humor.

Studier av den humoristiska sinnesinnehållet går hela vägen tillbaka till Charles Darwin! Den berömda forskaren i hans studier om mänsklig utveckling, tittade på hundens beteende för att undersöka paralleller med mänskligt beteende. Darwin fann att hundar inte bara är lekfulla utan uppvisar en humor och kommer att gå så långt som att spela egna tricks på människor. I 1872-upplagan av människans nedstigning skriver Darwin:

Hundar visar vad som kan vara ganska kallat en humoristisk känsla, så att det inte skiljer sig från enbart lek. Om en liten pinne eller ett annat sådant objekt kastas till en, kommer han ofta att bära den bort för en kort sträcka; och sedan hugga ner med den på marken nära honom, väntar tills hans herre kommer ganska nära att ta bort den. Hunden kommer då att ta det och rusa i triumf, upprepa samma manöver och uppenbarligen njuta av det praktiska skämtet. "

I huvudsak, om du låtsas att kasta pinnen, bli inte förvånad om din hund låtsas att returnera den. Åh Fido, en sådan kidder!

svart labrador tog en pinne och en stor näsa mot kameran

Dessutom bevisar internet att hundar tycker att människor är roliga.

Vad sägs om en grum med det skratta?

Ett inlägg som delas av thedoodremy ​​(@thedoodremy) den 25 februari 2018 kl. 18:32 PST

Eller någon allvarlig tung andning som verkligen betyder "Omg, sluta kittla mig!"

Ett inlägg som delas av Amy Baxter (@ abax55) den 24 februari 2018 kl. 11:05 PST

Vissa raser har större sinne för humor än andra.

Varje hund med en lekfull ägare är skyldig att producera ett skratt eller två, men vissa raser är kända för att ha större humor än andra! Det är omöjligt att veta exakt vad en hund tänker på, men människor kan hämta upp ledtrådar som låter oss veta när våra valpar är lyckliga, ledsna, hungriga eller redo att spela!

Dr. Benjamin Hart och Lynnette Hart, animaliska behaviorists från University of California-Davis, fann det Hundraser med den största sinne för humor är de som är mest lekfulla. De definierade "lekfulla" som de mest villiga att fånga bollen eller spela hide-and-seek till exempel. Kanske med liten överraskning rankades den irländska setteren, engelska springer spaniel, airedale, golden retriever och pudel, högst medan blodhound, bulldog och bassethund rankades lägst. De i den senare gruppen brukar vara arbetande hundar som inte är nonsens och har inte tid för dina skämt!

Allvarlig hundhund

Inte roligt.

Slutsats

Oavsett om du har en lekfull pudel eller en bulande bulldogg, håller din hund mentalt stimulerad av tricks och spel är det säkert att göra honom glad och du kan till och med få en andning skratta av honom! Våra valpar ger oss så mycket glädje och vi gör gärna detsamma för dem. Oavsett om de skrattar hos oss eller hos oss, finner våra hundar oss det roligaste av alla.

Skrattar hund


Video: Veckans dagar presenterad av hundar

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Varför Älskar Människor Människor Hundar?

✔ - Medicinska Orsaker Till Varför Min Hund Inte Kommer Att Sitta Plötsligt

✔ - Hur Man Stoppar En Kvinnlig Katt Från Att Ringa Ut


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!