Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Scotties Hunds Historia

Den skotska terrÀngen Àr en gammal ras som dokumenteras som en rÀdslös rÀvjÀgare redan i 1400-talet.


Den skotska terrÀngen Àr en gammal ras som dokumenteras som en rÀdslös rÀvjÀgare redan i 1400-talet. Nicknamed "Diehard" för sin fasta natur, den skotska terrÀngen var ursprungligen en arbetande hund som dirigerade rÄttor och spÄrade rÀv, grÀvling och annat litet byte. Högt vÀrderad för sin lojalitet, intelligens och energi, lÀmnade den ikoniska Scottie fÀlten och gÄrdarna för att bli kompis till kungligheter och presidenter.

Scotties hunds historia: historia

Kunglig historia

King James VI i Skottland Àlskade den skotska terrÀngen, och hans entusiasm hjÀlpte till att popularisera rasen under 1700-talet, enligt boken "Scottish Terriers." Den enda sonen av Mary, Queen of Scots, James styrde frÄn 1567 till 1625, arvade den engelska tronen 1603. Under sin regeringstid skickade han sex skotska terrier till Frankrike som en gÄva.

Highland History

I Skottlands höglandsklandskap var Scottie kÀnd som en "grÀvare", som skulle driva byte med fasthÄllande kraft. LandsmÀnnen förlitade sig pÄ Scotties för att befria sina gÄrdar och hus av skadedjur. JÀgare anvÀnde alerten och bestÀmda skotska terrier för smÄjaktjakt. Skotska terrier Àr ocksÄ kÀnda av andra namn, till exempel Skye terrier eller Aberdeen terrier, vilket Äterspeglar omrÄdet i Skottland som de en gÄng bebos.

Avelshistoria

Scotties introducerades pĂ„ hundrashowet i Birmingham, England 1860. Under de följande Ă„ren hĂ€vdade rasens fans att showen gjorde det möjligt för hundar att kategoriseras som skotska terrier, nĂ€r de faktiskt var terrier av andra slag. Vid 1880 var rasen mestadels standardiserad, och Ă„r 1882 bildades Scottish Terrier Club i Storbritannien. Skotsk invandrare John Naylor krediteras med att importera de första Scottiesna till Amerika 1883. TvĂ„ Ă„r senare registrerade den amerikanska kennelklubben sin första skotska terrier, en laddie som heter Prince Charlie. År 1900 grundade amerikanska Scottie fans den skotska Terrier Club of America.

KĂ€ndishistoria

Lojala husdjur tenderar skotska terrier att fÀsta sig vid en enda person. Denna egenskap har gjort dem perfekta kamrater till ockupanter i Oval Office. Tre olika presidenter har valt Scotties att följa med dem, vilket gör skotska terrier den enda rasen att ockupera Vita huset tre gÄnger. Det mest kÀnda Vita huset Scottie Àr Fala, som blev odödliggjort av president Franklin D. Roosevelt i ett tal som blev kÀnt som "Fala-talet". Scotties var ocksÄ trofasta vÀnner till presidenter Dwight D. Eisenhower och George W. Bush, enligt The American Kennel Club.


Video: 13 Pokemon That Actually Exist In Real Life

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hemorragisk Septikemi I En Guldfisk

✔ - Vad Ska Man Göra För En Katt Som Har Magont

✔ - Hur Man Behandlar En Hunds Hemorrojder Hemma


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!