Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hemhjälpmedel För Hundar Med Öronvärk

Hundöron är känsliga och öronvärk kan orsaka problem för ditt husdjur.


Hundöron är känsliga och öronvärk kan orsaka problem för ditt husdjur. Ett tecken på öronvärk kommer att vara att hunden ofta skakar huvudet, gnuggar sidan av huvudet mot ytor eller repar in i örat med en tass. Orsaker till öronvärk är ofta öroninfektioner, uppbyggt vax, skräp eller öronmider. Enkla hemmet är tillgängliga för att försöka, men om ett problem kvarstår, ring din hunds veterinär.

23896738

Hundens öron.

Öronrengöring

Bommulsbollar

Bomullskulor är lättare att rengöra hundaröron med.

Rengöring av hundens öra ska göras på ett skonsamt sätt med en bomullsboll - aldrig med en bomullspinne. Skjutning av en bomullspinne ner i hundens öronkanal kan orsaka öraskador.

Använd en blandning av en del vatten och två delar ättika för att göra en hemlagad rengöringslösning. Vinäger skapar en sur miljö, som inte tillåter jäst eller bakterier att växa. Häll blandningen i en sprayflaska, helst med ett munstycke för att kontrollera flödet och spruta det i hundens öron. Du kan behöva be någon att hjälpa till att hålla ditt husdjur nere på deras sida. Massage försiktigt hemmedelsblandningen ner i öronkanalen. Det är okej för ditt husdjur att skaka huvudet runt; Det kommer att hjälpa till att lossa eventuellt vax eller uppbyggnad. Rengör försiktigt skräp, vax och mörkbrun rester från hundens öra. Rengör bara ytan som du kan se och aldrig gå in i själva hörselgången.

En matsked gnugga alkohol kan blandas i vatten och vinäger lösning. Rubbing alkohol hjälper till att lösa upp det uppbyggda öronvaxet.

Mineraloljor

Essentiell oljekomposition

Mineralolja.

Mineralolja med ört pau d'arco (inre bark av ett sydamerikanskt träd) som örondroppar kan användas som ett naturligt antibiotikum. Öronvärk kan orsakas av öronmider, som kan kvävas med några droppar mandelolja eller hushållsolivolja. Webbplatser som iherb.com säljer pau d'arco och mandelolja.

C-vitamin

C-vitamin tabletter

C-vitamin tabletter.

Vitamin C kan ges till en hund som ett tillägg, och som en del av deras kost, för att minska inflammation orsakad av öronproblem.

Förebyggande

Mor med dotter (8-10) kopplar av på soffan med hund

Kontrollera din hunds öron regelbundet.

Det bästa hemmet för hundar med öronvärk är förebyggande genom frekvent undersökning. En hunds öra kommer att vara röd, kliande och fläckig och kommer att ha en mörkbrun urladdning med en otäck lukt. För att snabbt få ett tecken på öronvärk bör du undersöka hundens öron varje vecka. Även hundar med floppy öron är mer benägna att earaches eftersom deras öron inte får tillräckligt med luftflöde. Använd en mjuk bomullsboll fuktad med vatten för att försiktigt rengöra hundens öron, även om husdjuret inte har öroninfektion. Detta kommer att hålla kvar skräp och hjälpa till att minska risken för öronvärk.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vetenskap Berättar Vilka Djur Som Musik Och Vilka Som Inte Gör Det

✔ - Kan En Valp Av Valpar Ha Flera Fäder?

✔ - Hur Man Rengör En Hundkrat


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!