Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hem Remedies Som Kommer Att Ta Tandsten Av En Hunds TĂ€nder

För mycket tartar kan orsaka smÀrtsam tandköttssjukdom i din hund samt leda till ytterligare hÀlsoproblem, sÄ korrekt hemvÄrd Àr viktig.


Precis som mÀnniskor kan hunden lida av tandvÄrdssjukdomar om tÀnderna inte Àr ordentligt rengjorda. Tartar kan leda till smÀrtsamma tandköttssjukdomar som kan förhindra att hunden Àter eller gör Àtit mer smÀrtsamt. Om du Àr orolig för tandköttssjukdom, som kan ses med röda, svullna tandkött eller onormalt dÄlig andedrÀkt, besök en veterinÀr eftersom de flesta veterinÀrer tillhandahÄller tandvÄrd. För att förhindra detta, anvÀnd för friska tÀnder och tandkött.

VÀlj rÀtt mat

Torr kibble Àr bÀttre pÄ skrapplÄtar och tartar av tÀnder. Om du matar din hund en mjuk mat eller hemlagad kost, mÄste du komplettera med nÄgot som kan tjÀna den funktionen. Det finns mÄnga ben och godis tillgÀngliga för att ta bort plack. Det finns ocksÄ tillsatser av pulver till mat som frÀmjar avlÀgsnande av plack. Om du matar en rÄ diet, komplettera med rÄben, som kan skrapa bort tartar.

Korrekt leksaker

Vissa leksaker hjÀlper till att ta bort plack och tandsten frÄn tÀnderna. VÀlj leksaker som rep eller gummitillbehör. MÄnga av dessa annonser Àr utformade för att ta bort tartar. FÄ din hund upphetsad att leka med dem genom att göra dem spÀnnande under spel och sedan plocka upp dem. Om du bara tar ut dem en gÄng per dag blir de mer spÀnnande för din hund.

Borsta din hunds tÀnder

Det bÀsta sÀttet att ta bort tandsten frÄn hundens tÀnder Àr att borsta dem dagligen, som du sjÀlv gör. Hundspecifika tandborstar och tandkrÀm, sÄsom bacon smak, Àr tillgÀngliga för att göra processen mindre aversiv för din hund.

TrÀna din hund för att tolerera detta genom att gnugga tÀnderna med fingret. Gör detta för bara nÄgra sekunder innan du berömmer och belönar med godis. LÄngsamt bygg upp för att gnugga upp i en minut eller tvÄ, vilket handlar om hur lÄng tid det tar att borsta hundens tÀnder.

DÀrefter wrap nÄgra gasbind runt din finger och anvÀnd den för att rengöra hundens tÀnder. Du kan till och med lÀgga till en liten hund tandkrÀm vid denna tidpunkt. Om din hund verkar recoil vid smaken, lÄt han slicka av fingret först.

NÀr din hund kan tolerera gasvÀsen, gÄ upp till en tandborste, som kan likna en mÀnsklig tandborste eller en fingerborste som replikerar ditt trÀningsarbete.


Video: Hur du kan bli av med tandsten naturligt

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Symptom PĂ„ En Katt NĂ€ra Döden

✔ - Den BĂ€sta Behandlingen För Löss PĂ„ Katter

✔ - Iguanor Fryser Och Faller Ur TrĂ€d I Florida


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!