Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hovawart Hundras Fakta Och Information

Innan du antar en hovawart, lÀs över de viktigaste detaljerna i denna ras nedan för att hjÀlpa dig att bestÀmma om de Àr rÀtt passform för ditt hushÄll.


ung svart hovawart

NÀr du tÀnker igenom den perfekta hundrasen för din familj, rÀkna inte ut hovawartet! Lugn och lojal - dessa hundar kan vara ett bra komplement till en familj! Innan du antar en Hovawart, bekanta dig med denna ras för att hjÀlpa dig att bestÀmma om de Àr rÀtt passform för ditt hushÄll.

Det grundlÀggande

Hovawart Àr en medelstor hund med en vuxen hund som vÀger 55-90 pund, enligt The American Kennel Club. Hovawarts kan vara upp till 23-28 tum lÄnga. Hovawarts livslÀngd Àr 10-14 Är.

spelar svart hovawart

Historien

Hovawart Àr en mycket gammal tysk arbetshundras. Sedan 1922 har hundens uppfödning, med hjÀlp av hundar av liknande slag som hittats pÄ gÄrdar, ÄterstÀllts. 1937 erkÀnde den tyska kennelklubben officiellt Hovawart.

Den hÀr rasen Àr i samarbete med den gyllene retrieveren, den australiensiska herden och den gamla engelska fÄrhunden i arbetsgruppen!

ung svart hovawart

Personligheten

Hovawarts Àr tillgivna, intelligenta och lydiga hundar som förblir en fungerande följeslagare. Oavsett om de bevakar egendom eller arbetar genom en smidighetskurs, Àlskar dessa hundar att arbeta och vara aktiva.

Dessa hundar Àr inte typiskt aggressiva eller possessiva, men de visar hÄrd lojalitet och bryr sig om sin familj och packning. De Àr inte possessiva men utövar stor tro och modighet. Trots att det Àr lugnt i beteendet, kommer dessa hundar inte att tveka att försvara sig om de vÀckte sig i ett spÀnningssÀtt. Det Àr bÀst att trÀna dem ordentligt för att vara med barn eller andra hundar. Men nÀr de Àr uppvuxna med barn och andra husdjur korrekt, Àr de förbli sanna vÀnner.

Svart och gyllene hovawartvalp

Utseendet

Med en liknande byggnad till den gyllene retrieveren Àr hovawart en storstor hund med en kappa som kan komma i nÄgra olika fÀrger. PÀlsfÀrgen kan vara svart, blekbrun eller svart och solbrÀnd. Deras pÀls Àr stor och lÄngdragen. De har floppy drop-öron och en buskig svans.

Hovawart vÀsentliga fakta:

  • Personlighet: Intelligent, lyhörd, patient och tillförlitlig, med en lekfull strimma Ă€ven som vuxen.
  • EnerginivĂ„: Aktiv
  • SkĂ€llningsnivĂ„: SkĂ€ller vid behov
  • Shedding: Seasonal
  • Grooming: Ibland
  • Bra med barn: BĂ€ttre med tillsyn
  • TrĂ€ningsförmĂ„ga: Reagerar bra
  • Höjd: 23-28 tum
  • Vikt: 55-90 pund
  • LivslĂ€ngd: 10-14 Ă„r

Intresserad av andra raser? Kolla in den hÀr artikeln om de bÀsta typerna av hundmat och den hÀr listan över de mest populÀra hundraserna.


Video: ElliegĂ„rdens Å-kull

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Blir Hund Uppfödare

✔ - Kan Du Lagligt Äga En Fennec Fox?

✔ - Är En Crab A Carnivore Eller En Omnivore?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!