Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Förbinder Hundar Med Andra Hundar?

Hundar kan vara sociala varelser, men det garanterar inte att alla hundar ska komma i kontakt med varandra omedelbart. Som mÀnniskor har hundar vissa preferenser, och ett vÀnligt par hundar kommer vanligtvis med arbete och ömsesidig respekt frÄn alla berörda parter, vilket kan leda till lÄngsiktig bindning.


TvÄ sibiriska hundar har roligt att leka pÄ stranden vid vattnet.

Om du Àr en hundÀgare som nyligen har tagit en ny kamrat i ditt hem eller övervÀger att göra det, kan du ha blivit upptagen i utsikterna att se dina tvÄ hundar krullade upp i soffan eller delta i andra bedÄrande aktiviteter. Ibland lever vÄra förvÀntningar inte alltid upp till verkligheten, vilket kan vara sÀrskilt sant vid hundar som knyter till nya vÀnner. Hundar Àr kÀnda för att vara packdjur med sociala behov, men hur binder de sig till varandra, och hur ser det ut att hunden ser ut?

Hur hundar binder med mÀnniskor

Medan varje hund kommer att ha sitt eget sÀtt att binda sig med sin en speciell mÀnniska, kommer de flesta vanligtvis att delta i vissa beteenden som innebÀr att de Àr fÀstade. Ett av kÀnnetecknen för ett förbindat förhÄllande inkluderar ögonkontakt som Àr frivilligt givet och lÀtt gjord. En hund ser till sin person för trygghet och tillgivenhet, och nÀr hans ögon lÄser med din - var det under en promenad, nÀr man möter en ny person eller erfarenhet, eller bara hela dagen för uppenbarligen ingen anledning alls, Àr en bifogad cykel bildas, speciellt om du ÄtervÀnder med ögonkontakt, beröm eller andra former av kÀrlek.

En hund kommer ocksÄ att visas fysiskt och psykiskt avslappnad runt nÄgon som de delar ett band med, och kan söka kÀrlek med en mild mager i benet eller en mer yttre uppvisning av spÀnning, som att hoppa upp nÀr du gÄr genom dörren eller glattar din ansikte.

Hundslickande ansikte av kvinnlig inredningsdesigner som arbetar hemma kontorsdisk

Hur hundar binder med andra hundar

Hundar Àr sociala varelser och packdjur genom design, vilket kan leda till att vissa tror att det Àr naturligt för dem att skapa ett band med en annan hundkammare. Det Àr dock inte alltid fallet. Vissa hundar kan vara ganska selektiva av vem de vill knyta eller dela ut med, och de flesta kommer att visa gemensamma tecken pÄ bindning om de Àr nöjda med en kompis.

MÄnga hundar som kÀnner sig bekvÀma i ett andras företag uppvisar lekfulla beteenden, som om de antar en "play bow" -position, vilket Àr nÀr deras frÀmre Ànde ligger platt lÀngs marken medan deras bakre Ànde sitter upp i luften.

Söt terrierhund i lekbÄgsstÀll pÄ grÀs

Att exponera sin mage Àr ett annat tecken pÄ bindning, eftersom det innebÀr förtroende, vilket gör att vÀnda sig om man antar mer underdrivna positioner medan man spelar.

PÄ samma sÀtt som en hund kommer att visa bindning med sina Àgare, kommer bondade hundar ofta att vara avslappnade runt varandra medan de fortfarande Àr glada att vara i varandras företag. För att uppmuntra bindning mellan hundar rekommenderar jag att hjÀrthjul först introducerar dem pÄ neutralt territorium sÄ att ingen hund har domstolen fördel. DÀrifrÄn kan du lÀra dem att bÄde associera positiva kÀnslor med de erfarenheter du gÄr pÄ, det Àr en gemensam vandring genom skogen, eller bara en lugn kvÀll hemma komplett med enstaka klappar pÄ huvudet och magen gnuggar. Medan bindning mellan hundar Àr en gemensam upplevelse, Àr det viktigt att komma ihÄg att enskilda hundar utgör paret, sÄ att hÄlla personliga preferenser, behov och begrÀnsningar Àr viktigt nÀr man arbetar med varje hund inom enheten.

Wild dogs bonding vs. domesticated dogs bonding

Psykologi Idag sÀgs att vargar binder med varandra i sin förpackningsinstÀllning, Àven om deras idé om bindning inte Àr exakt den varma och fuzzy vÀnskap som vi tycker om att projicera pÄ dem. I stÀllet för att utveckla tillgivna förbindelser med varandra, visar vargarna mer vad som verkar vara ett gemensamt intresse för att arbeta mot eller uppnÄ ett visst mÄl. Genom att bilda en allians med andra vargar i sin förpackning kan vargar försÀkra sig om att alla Àr lika sÀkra, skyddade och vÀlfödda som möjligt, men personliga preferenser för personligheter trots det.

Wolfpack i en skog

Inhemska hundar har Ä andra sidan frÀmst blivit uppfödda för att visa sina mer godmodiga egenskaper och försöker ofta att lita pÄ, eller bara bara tolerera andra hundar.

En hund som Àr vÀl socialiserad som en valp eller ung vuxen kommer ofta att vara Ànnu vÀnligare och utÄtriktad, sÀrskilt om de har goda erfarenheter med andra hundar. En socialiserad hund Àr i allmÀnhet mindre angelÀgen i olika instÀllningar, inklusive upptagna gator, runt högljudda ljud och nÀr nÀrmade sig av nya mÀnniskor.


Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Gör En Doggie Door Burglar Proof

✔ - Jagdterrier Hundras Fakta Och Information

✔ - Hur Man Botar Hicka I En Katt


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!