Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Påverkar Höga Höjder Hundar?

Hundar påverkas av höga höjder över 8 000 fot. Symptom på höjdsjuka hos hundar innefattar överdriven panting, kräkningar, blödning från näsan och mjuk hosta.


Hund Sitting On Mountain Against Sky

Oavsett om det är parken nere i gatan eller på helgens äventyr, älska husdjursföräldrarna sina hundar och vill ta dem överallt. För de av oss som gillar äventyr som inkluderar vandring i brant terräng, förstår vi inte fullt ut effekten av höga höjder på våra hundar. Är det säkert att ta dem på en höghöjdstigning? Hur påverkar flyttningen till en hög höjd plats våra hundar?

Påverkar höjden hundar?

Höjdpunkten påverkar helt hundar (och katter, för den delen). Effekterna kan vara skrämmande och till och med förödande, i vissa fall allt från kräkningar och huvudvärk till en farlig uppbyggnad av vätska i lungorna och hjärnan. Husdjur är särskilt känsliga för att utveckla dessa symtom när de är aktiva vid höga höjder.

Forskare har studerat de fysiologiska reaktionerna djur har höga höjder, Dr. John Tegzes, MA, VMD, och Diplomate från American Board of Veterinary Toxicology, förklaras till PetMD. Dessa effekter är mycket liknar människor, det visar sig.

 • För mycket panting
 • Svårt att andas
 • Mjuk hosta
 • Trötthet
 • kräkningar
 • Aptitlöshet

Eftersom däggdjur måste nå extremt höga höjder som kan påverkas kan höjdsjuka hos hundar vara sällsynta. Dr Tegzes förklarar att de flesta ställen i tillräckligt höga höjder för att påverka husdjur har mycket små populationer (tänk 500 eller färre personer), vilket minimerar antalet husdjur med potential att drabbas.

Golden Retriever tittar på solnedgången på Belmeken

Kan hundar få höjd sjukdom?

Hundar kan få höjd sjukdom. När hundar reser till 8000 fot (eller högre, uppenbarligen) över havet, blir de sårbara för höjdsjuka.

Hypoxi, som vanligen kallas "bergsjuka" hos människor, kan också påverka våra husdjur. Det är vanligare hos människor än hos hundar, men hypoxi kan fortfarande vara en stor fråga för husdjur. Hypoxi uppträder när syrehalterna i blodet sjunker till obekväma och ibland farliga nivåer. Eftersom luften är tunnare vid högre höjder måste människor (och hundar) andas oftare för att ta in tillräckligt med syre. Som ett resultat hamnar hjärtat upp pumpning hårdare för att cirkulera mindre syre, när ökar hjärtfrekvensen och höjer blodtrycket.

Symptom på höjd sjukdom hos hundar

Hundar som lider av hypoxi (aka höjdsjuka) kan verka slöja och ointresserade i sin omgivning. Du kan också märka en drabbad hund som pantar för mycket och han eller hon kan ha mörk lila eller blå tunga och tandkött. Andra potentiella symptom inkluderar blödning från näsan, blekgummen och kräkningar.

slö

 • överdriven panting
 • blödning från näsan
 • blekt eller lila tuggummi
 • Svårt att andas
 • Mjuk hosta
 • Trötthet
 • kräkningar
 • Aptitlöshet

Experter föreslår också att man letar efter andra tecken, som en hund som inte återvänder till sin normala ångest efter att ha nått en hög höjd och fått lite tid att justera eller en hund som pantar eller lätt hostar - det kan vara symptom som hög höjd utlöser ett underliggande hjärtfel hos din hund.

Förbereder hundar för hög höjd

En bra första tumregel är att introducera din hund till högre höjder långsamt. Detta kan hjälpa hundar att undvika öron och bättre förbereda sig för fysisk aktivitet i högre höjder.

Med det sagt, om du plötsligt tar din hund till en högre höjd, bör du begränsa den mängd fysisk aktivitet de engagerar sig i och hålla ögonen på dem för tecken på höjdsjuka.

Du bör också vara säker på att erbjuda din lilla vän mycket vatten att dricka och till och med byta från torr kibble till våtmat för att hålla din hund hydratiserad eftersom hundar inte alltid dricker vatten när de känner sig uttorkade. Om du planerar att flytta någonstans i hög höjd, veta att om du tar saker långsamt, bör din hund slutligen anpassa sig, även om han visar tecken på nöd tidigt i rörelsen. Om han visar tecken på nöd, förstår han själv sin aktivitet, tar honom till lägre höjder när det är möjligt, och om symtomen kvarstår eller förvärras, se din veterinär.


Video: ROTTWEILER - El poderoso perro Moloso del carnicero de Rottweil. EADD CHANNEL

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Förbereder Trä För En Reptil Tank

✔ - Hur Man Behandlar Mange I Kaniner

✔ - Hur Reproducerar Råttor?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!