Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Vet Jag Att Min Kanin Är I Värme Och Redo För Rasen?

Kaninens flitiga avelsmönster beror på doeens nästan kontinuerliga mottaglighet för en attraktiv buck.


Kaninens flitiga avelsmönster beror på doeens nästan kontinuerliga mottaglighet för en attraktiv buck. På en 16-dagars cykel är doen fruktbar i 14 dagar, så sannolikheten för babykaniner eller -paket är hög om duen växlar bra med buckan. En typisk kanin graviditet varar 31 till 33 dagar och en doe kan producera upp till 15 kit. Kitsna matar bara en eller två gånger om dagen och börjar äta fast mat vid fyra till fem veckor gamla. En singel doe och buck kan fylla en trädgård mycket snabbt med söta men snabbt växande kit. Känn tecknen för när din doe är i värme.

Hur vet jag att min kanin är i värme och redo för rasen?: Steg

Steg 1

Bestäm kaninens och dess rasens ålder. Enligt Merck Veterinärhandbok beror den sexuella mogenheten hos kaniner på storleken på deras ras. Små kaniner, som den polska dvärgen, mognar vid tre och en halv månader till fyra månader gammal. Medelkaniner tar fyra och en halv månader för att mogna, och stora raser blir mogna vid sex till nio månader. Yngre kaniner är inte lämpliga för avel.

Steg 2

Ta upp doe med en hand på scruff och den andra handen håller upp sin botten.

Steg 3

Titta på könsorganen, speciellt den vaginala öppningen. Öppningsfärgen varierar med kaninscykeln. Om vagina är en blek, vitrosa färg, så måste pengarna vänta på en annan dag. Om vaginalöppningen är en rädderfärg, är den mottaglig för parning. I den rödaste punkten är doe mest mottagliga för buckan.

Steg 4

Kontrollera vaginalöppningen för tecken på fukt. En torr öppning med liten eller ingen fukt är ett tecken på att doe inte kommer att vara intresserad av avel. Detta händer vanligen samtidigt som den ljusare färgningen av vagina. En fuktig vagina, å andra sidan, indikerar fertilitet och mottaglighet.

Steg 5

Placera doe i ett hölje med buckan och se om du accepterar buckans framsteg.


Video: Firebringer

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund Pussar På Mina Kläder

✔ - Hudsjukdomar Hos Maltesiska Hundar

✔ - Vad Händer När Du Odlar En Pitbull Med En Amerikansk Bulldogg?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!