Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Stoppar Jag Min Shih Tzu FrÄn Att Skrapa?

Som en del av rasen standarden krÀver american kennel club shih tzu-kappan att vara "lyxig, dubbelbelagd, tÀt, lÄng och flytande", sitt temperament "utÄtriktat, glad, tillgiven, vÀnlig och tillit till alla.


Som en del av rasen standarden krĂ€ver American Kennel Club Shih Tzu-kappan att vara "lyxig, dubbelbelagd, tĂ€t, lĂ„ng och flytande", sitt temperament "utĂ„triktat, glad, tillgiven, vĂ€nlig och tillit till alla." Men att uppnĂ„ den hĂ€r fantastiska kappan och den glada personligheten blir omöjlig om en Tzu kĂ€nner sig sĂ„ kliande att den inte kan göra annat Ă€n att klia sig sjĂ€lv. Även om du inte planerar att visa din lilla lejonhund, ska den fortfarande vara snygg, trivs och trivas. Nyckeln till att stoppa din Shih Tzu frĂ„n att klia Ă€r att identifiera vad som orsakar irritationen och vidta Ă„tgĂ€rder för att lindra det.

Hur stoppar jag min Shih Tzu frÄn att skrapa?: vara

Steg 1

Kontrollera din Shih Tzu hud och pÀls för bevis pÄ loppor, vilket kan orsaka mycket obehag. Om din hund lider av en loppalergi, blir den Ànnu mer elÀndig - bara en loppbett kan orsaka elÀndighetsdagen. I artikeln "Stop Itching!", SÀger Dr. Domenico Santoro, en dermatologi bosatt vid University of Illinois College of Veterinary Medicine i Urbana, att hundar med lopporallergi har mycket specifika symptom: "hÄravfall, skabb och flÀckighet, sÀrskilt lokaliserad vid basen av svans, lÄr och buk. " Om du hittar nÄgra bevis pÄ loppor eller misstÀnker att din Tzu lider av en loppalergi, behandla den med en lokal eller oral loppkontroll. Eftersom dessa Àr gifter, anvÀnder du bara de som din veterinÀr rekommenderar.

Steg 2

Ta din Shih Tzu till veterinÀren och frÄga henne om hon tycker att det kan vara en bra idé att ta en hudskrapning. Shih Tzu-rasen tenderar att vara mottaglig för jÀstinfektioner i huden, enligt PetEducation.com, och detta test kan kontrollera det, sÄvÀl som för bakterier, kvalster eller andra parasiter. Om veterinÀren anser att hudskrapa rekommenderas, kommer hon att anvÀnda ett skalpskal för att ta bort en bit av huden frÄn din hund och undersöka provet under ett mikroskop. Om hon upptÀcker ett problem, kommer din veterinÀr att ordinera den nödvÀndiga behandlingen. TÀnk pÄ att jÀst- och bakteriehudsinfektioner ofta upptrÀder som ett sekundÀrt symptom pÄ ett primÀrt problem, vilket mÄste bestÀmmas och hanteras.

Steg 3

FrÄga din veterinÀr om din kliande Tzu kan ha matallergi dermatit. Matallergi Àr den tredje vanligaste allergin hos hundar, efter loppor och miljöallergier, och kan utvecklas efter upprepad exponering för den förekommande ingrediensen. Till skillnad frÄn mÀnniskor, blodprov för att bestÀmma problemet Àr maten inte pÄlitlig hos hundar. Det enda sÀttet att hitta reaktionskÀllan Àr genom en elimineringsdiet, en föreskriven hemlagad eller kommersiell diet som innehÄller ett protein och ett kolhydrat som din Shih Tzu aldrig har utsatts för. Du kommer endast att mata hunden med denna föreskrivna diett och vatten, vilket eliminerar alla andra livsmedelskÀllor - inklusive godis, tuggor, smaksatta leksaker, mediciner, kosttillskott och tandkrÀm - i upp till tre mÄnader. Om det finns en tydlig förbÀttring av symtomen, kommer din veterinÀr att instruera dig att returnera din hund till sin tidigare diet och behandlingsvanor. Om symptomen Äterkommer inom 14 dagar, bekrÀftas en matallergi. Vid denna tidpunkt kommer du att returnera din hund till den föreskrivna kosten tills symptomen löser sig, tillsÀtt sedan ingredienser till kosten, individuellt, i 14 dagar vardera. Alla ingredienser som visar sig vara problemet mÄste elimineras frÄn hundens diet för obestÀmd tid för att hÄlla din Shih Tzu kliarfri.

Steg 4

FrÄga din veterinÀr om hon tycker att din Shih Tzu kan ha attopisera. Atopi, Àven kallad canine atopisk dermatit, uppstÄr nÀr en hund blir kÀnslig för miljöallergener, sÄsom vÀxtpollen eller mögel, och Shih Tzu Àr en ras som Àr utsatt för att utveckla den, sÀger "The Merck Veterinary Manual." Symptomen pÄ atopi kan lugna sig med antihistaminer, antiinflammatoriska medel och schampon. Men eftersom de flesta luftburna allergener aldrig kan undvikas helt, Àr det enda sÀttet att fullt ut hantera tillstÄndet att din veterinÀr kör allergitester pÄ din hund och ge immunterapi - hyposensibilisering, desensibilisering eller allergivaccin.


Video: TVF - BLF - dec 2012

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund Sullar I Hans Sömn

✔ - Typer Av Hundar Som Kommer Tillsammans Med Jack Russel Terriers

✔ - Shih Tzu Hundens HĂ€lsoproblem


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!