Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Snabbt VĂ€xer Ciklider?

Ciklider Àr en populÀr typ av sötvatten tropiska fiskar för hem akvarier, och minst en grupp inom arten, tilapia, odlas ocksÄ för mat.


Ciklider Àr en populÀr typ av sötvatten tropiska fiskar för hem akvarier, och minst en grupp inom arten, tilapia, odlas ocksÄ för mat. Det finns hundratals sorter av ciklider, men endast ett begrÀnsat antal hÄlls i hem akvarier. Var och en av dessa sorter har sina egna tillvÀxtegenskaper, inklusive tillvÀxt och Äldersgrad. NÄgra av de snabbvÀxande arterna har rapporterats lÀgga till sÄ mycket som en tum per mÄnad till sin storlek. Det finns fyra huvudfaktorer som avgör hur snabbt ciklider vÀxer, och hur stora de Àntligen fÄr.

Elektrisk blÄ ciklid

Det Àr bÀst att matcha den vuxna storleken pÄ fisken till tanken.

Rymden

Hur mycket utrymme fisken har Àr avgörande för deras storlek och tillvÀxt. Ciklider som Àr trÄnga för rymden kommer inte att vÀxa sÄ fort eller sÄ stort som de som har gott om utrymme. Den exakta mÀngden utrymme som en ciklid krÀver varierar beroende pÄ fiskens storlek och dess individuella egenskaper, eftersom vissa av dessa fiskar Àr kvar i ett relativt litet omrÄde medan andra Àr snabba simmare som behöver massor av utrymme. MÄnga ciklider vÀxer till 8 inches eller mer i lÀngd, och de behöver vanligtvis tankar som hÄller i sista 55 gallon, och i mÄnga fall föredras minst 100 gallon.

Vattenkvalitet

Förutom att det behövs gott om utrymme för att vÀxa bra behöver ciklider vatten som Àr fri frÄn höga föroreningar och upprÀtthÄlls vid lÀmplig pH-nivÄ. Ciklider bÀst med en pH-nivÄ av 7,8 till 8,5. VattenförÀndringar pÄ 15 procent till 50 procent av det totala vattnet kommer att bidra till att hÄlla den övergripande vattenkvaliteten. Att tillhandahÄlla fisk med dessa optimala förutsÀttningar hjÀlper till att sÀkerstÀlla att de blir friska och kan vÀxa bra.

Temperatur

Vattentemperaturen kan ha en signifikant inverkan pÄ tillvÀxten hos ciklider. Vatten som Àr för coolt saktar ner fiskens ÀmnesomsÀttning, vilket gör att den vÀxer i mycket lÄngsammare takt Àn vad den kan. Temperaturer som Àr för höga kan fÄ fisken att bli överhettad och dö. Den optimala temperaturen för afrikanska ciklider Àr mellan 72 och 82 grader. Detta bör övervakas stÀndigt för att sÀkerstÀlla att det förblir relativt konstant.

Matning

Hur ciklider matas kan fÄ en betydande inverkan pÄ tillvÀxten. Att anvÀnda högkvalitativa livsmedel som Àr lÀmpliga för den specifika typen av ciklid Àr det bÀsta sÀttet att se till att fisken gÄr bra. Levande livsmedel eller frusna livsmedel som saltlake rÀkor hjÀlper till att hÄlla fisken frisk och vÀxer bra. Kommersiella dieter utformade för ciklider Àr ocksÄ fördelaktiga. Overfeeding kan resultera i uppbyggnad av sönderfall i akvariet och pÄverkar vattenkvaliteten.


Video: PÄfÄgelciklid oscar.

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Min Hund Hoppar Upp PĂ„ Barnen

✔ - Daglig Engagemang NĂ€r Man Tar Hand Om En Valp

✔ - The Best Temperament Dog Breeds


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!