Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Länge Kan Husdjursköldpaddor Stanna Under Vattnet?

Om du tänker på sköldpaddor som du tycker om amfibier (eftersom sköldpaddor kan förbli relativt lång tid under vattnet), skulle du misstas att inkludera dem i den kategorin.


Om du tänker på sköldpaddor som du tycker om amfibier (eftersom sköldpaddor kan förbli relativt lång tid under vattnet), skulle du misstas att inkludera dem i den kategorin. Kom ihåg att sköldpaddor är reptiler - terrestriska ryggradsdjur som har skalig hud och förmåga att lägga ägg med hårda skal. De är inte knutna till vattnet som amfibier och de kan leva på land under en längre tid på grund av deras expanderade lungsystem. Undantaget är naturligtvis havssköldpaddor som sällan ses på land, men även havssköldpaddor måste vara yta för att andas luft och deras speciella lungor påverkas inte av vattentrycket när de dyker. De pumpar syre som lagras i sina muskler och blod i sina lungor när de flyttar sina flipprar. Havssköldpaddor som gröna sköldpaddor kan stanna nedsänkt i fem timmar; Leatherbacks i över en timme och Hawksbills i 45 minuter.

Hur länge kan husdjursköldpaddor stanna under vattnet?: sköldpaddor

Målade Sköldpaddor & Sliders

Petsköldpaddor som målade sköldpaddor och glidskyttar kan stanna under vattnet under längre perioder, speciellt under sin viloläge när de gräver sig i den mudrade botten av sina kroppar av vatten. Beroende på var de bor, när det blir kallt, kan dessa sköldpaddor stanna under vattnet hela vinteren. Detta beror på deras långsamma ämnesomsättning och det sätt på vilket de extraherar syre från vattnet. På en sidotal kan Fitzroy River-sköldpaddan vara under vattnet nästan obestämt på grund av deras anpassade cloaca som hjälper dem att extrahera syre från vattnet (med andra ord, de kan andas genom sina rumpor!)

Åldrat i sten

Fossilskivor informerar oss Målade sköldpaddor har funnits i miljontals år och utvecklas genom istiden. Det är en utbredd sköldpadda som lever i det långsamt rörliga färskvattnet i delar av Kanada och Mexiko och USA.

Hibernation

På vintern, vilar sköldpaddorna, och i norr kan denna inaktiva perioden vara från oktober till mars, men långt söderut kan dessa sköldpaddor inte gå i viloläge! Men om temperaturen stiger, även om en månad som februari kommer sköldpaddorna att bli aktiva tills kylan återigen sätter in!

Som jag nämnde tidigare uppnås dvala, för den målade sköldpaddan, genom att begrava sig på botten av en vattenkropp. Andra viloläge kan vara nära vattnet på en strandbank eller i skogar eller betesmarker.

Hibernating undervattens sköldpaddan föredrar ett grundligt djup och gräver ca 2 meter i lera.

Sköldpaddan andas inte i detta tillstånd men det tar emot syre genom huden om dess omgivande tillåter. Sköldpaddans blod, hjärna, hjärta och även dess skal anpassar sig till den extrema mjölksyran som byggs upp medan syre berövas.

Sköldpaddor i allmänhet

Sköldpaddor är kallblodiga och deras metaboliska hastigheter är mycket låga jämfört med varmblodiga djur. Dessa metaboliska hastigheter varierar med de varierande temperaturerna. I svala temperaturer är sköldpaddorna långsamma. Vid varma temperaturer ökar deras ämnesomsättning. Ju snabbare deras ämnesomsättning, som i heta temperaturer, ju mer syre behöver de, så deras undervattens tid är begränsad till bara några minuter. Under natten som deras metabolism saktar, kan deras undervattenstid vara i timmar i taget.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Bli Av Med Alger I Din Fisktank

✔ - Hovawart Hundras Fakta Och Information

✔ - Symptom På En Hund Som Dör Av Parvo


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!