Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Lång Håller Parvo I Marken?

Att veta hur länge parvovirusen lever i miljön är viktigt att vidta åtgärder för att skydda din valp.


Parvo är en mycket smittsam och potentiellt dödlig sjukdom som påverkar hundar. Viruset är känt för att vara utomordentligt hård och kan överleva i marken under lång tid. Längden av tiden parvo kan leva i miljön beror på faktorer som temperatur, mängd solljus och fuktighetsnivåer.

Handlingsmekanism

Vid kontrakterande parvo, och även innan symtom uppvisar, infekterade valpar börjar kasta enorma mängder virulenta partiklar i avföring och fortsätta att kasta dem i cirka 10 dagar efter återhämtning. Cirka 35 miljoner viruspartiklar finns i bara en uns avförare; i genomsnitt Det tar bara 1000 partiklar att infektera en sårbar valp. När miljontals partiklar sopas på marken, kan viruset sitta omkring i månader eller år och väntar på att bli upptagen.

Exponeringsmetod

Ovaccinerade eller ofullständigt vaccinerade valpar mellan 6 veckor och 6 månader är mest mottagliga för parvo. Allt som krävs för att bli smittade är att ta in viruspartiklarna på marken. Att direkt äta från marken eller slicka tassar efter att ha gått på smittad jord är en exponeringsväg, men valpar smittas också indirekt. Objekt kan förorenas av viruspartiklar och kan därför orsaka sjukdom. Dina skor, kläder och bildäck kan hämta parvopartiklar från marken och bära dem till ditt hem och varv.

De ideala förutsättningarna

Medan fuktiga, skuggade områden ger det perfekta livsmiljön har parvo visat förmågan att överleva i värme och till och med frysningstemperaturer. I allmänhet är skuggade områden troligen förorenade i cirka sju månader, medan områden som utsätts för solljus kan förorenas i 5 månader, enligt Wendy C. Brooks, <"content.plx?"> Veterinär och ägare till Mar Vista Animal Medical Centrum i Los Angeles. Men det gör inte ont för fel på försiktighetssidan, med tanke på att American Veterinary Medical Association varnar det viruset kan överleva ca 1 år eller mer i miljön.

Döda viruset

Inomhusdekontaminering är relativt lätt. Inomhus förlorar viruset smittsamhet inom en månad, och alla ytor, golv, sängkläder och leksaker kräver desinfektion med en lösning av 1 del blekmedel med 30 delar vatten. Låt sammansättningen suga i minst 10 minuter. Tänk på att bleken kommer att förstöra färgade eller färgade tyger. Utomhus, desinfektion är mycket mer problematisk. Om du har bra dränering kan du försöka vattna ner marken och gräsmattan för att försöka spädda viruspartiklarna eller applicera desinfektionsmedel med sprayslangar. Varken metod kan vara effektiv.

Poängen

Parvo är hård. Överlevnadsfrekvens hos unga hundar som förvärvar det är låga. Behandling kan vara dyrt. Förebyggande åtgärder rekommenderas. Om du har en ung valp, följ din veterinärs vaccinationsprotokoll och undvik att ta honom till platser där många hundar samlas tills han har fått alla sina vaccinationer. Om du planerar att lägga till en valp till ett hem där tidigare en hund med parvo bodde, föreslår Merck Veterinärhandbok att man beaktar fullt vaccinerade vuxna hundar och valpar som har avslutat hela sin vaccinationsserie.


Video: Soccer Trickshots! (Dear Ryan)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Man Ska Göra Om En Hund Försöker Montera Din Hund

✔ - Hur Man Vet Om Man Har En Manlig Eller Kvinnlig Kanarie

✔ - Hemmagjord Botemedel Mot Hundens Torra Hud


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!