Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Många Olika Typer Av Taxor Finns Där?

Om du är en doxie älskare, har du ett brett utbud i färg och kappslag när det gäller att välja din nästa badgerhund. Dessa olika färger och rockar finns i både standard och miniatyr doxie. Du hittar också doxier med olika kappsmönster, inklusive tjuv och merle.


"Jag skulle gärna vara en Oscar Meyer Wiener, det är vad jag verkligen skulle vilja vara, för om jag var en Oscar Meyer-wiener, skulle alla vara kär i mig." Om du är av en viss ålder, är du tvungen att återkalla den jingle. Oavsett om du är förtjust i varmkorv eller inte, är det troligt att ett leende bildas på ditt ansikte när du ser wienerhunden, bättre känd som taxen. Dessa modiga lilla hundar har den effekten på människor.

Närbild av taxhund

De är verkligen modiga. Dachshunds går med många smeknamn, men taxen betyder "badgerhund". Badgers är onda djur, men de är inte en match för en doxie i full jaktläge. Även om taxor fortfarande har en stark jaktinstinkt, är de nu oftare följeslagna djur, och det finns många olika typer att välja mellan.

Standard och miniatyr

Doxies finns i två storlekar: Standard och miniatyr. American Kennel Club-standarden för den större storleken avgör en hund som väger mellan 16 och 32 pund vid förfall, medan miniatyren inte kan väga mer än 11 ​​pund när den passerat första födelsedagen. Det finns ingen höjdgräns för någon typ, men doxies är famously låga till marken. Annat än storlek, standard och miniatyr taxor är mycket lika i utseende.

De tre rockarna

Doxier finns med tre distinkta kappsorter. Den korta, släta pälsen är förmodligen den mest kända, men rasen kan också ha en trådhårig eller långhårig typ. Canna-Pet konstaterar att den trådhåriga sorten troligen berodde på att korsa den ursprungliga taxen med en trådhårad terrier. Eftersom doxien uppföddes som en jakthund, erbjöd den här hårdare kappan ytterligare skydd samtidigt som det var ute i fältet.

Den trådhåriga taxrasportens ansiktshår, mycket som terrierraser. Det är en grov ytterlack med en mjukare underrock. Den långhåriga doxien kom också som ett kors med andra jaktrasar, i synnerhet spaniels. Resultatet är rakt eller något vågigt hår som är långt på buken, benets baksida, nacken och de hundsliknande taxörörerna.

Dachshund färger

Porträtt av Söt Dachshund Dog på Grå Bakgrund

Även om röda och svarta och solbränna är de vanligaste doxiefärgerna, är de bara toppen av Wieners hundfärgspalett. Rasstandarden möjliggör en enda färgkrämrock och dubbla nyanser av svart, choklad, grå, fawn och "vildsvin", vars senare endast finns på trådhåriga doxier och är en blandning av svart, guld och brunt hårstrån. Dubbelfärgade doxier har punkter av solbränna eller krämmärkning över ögonen, på båda sidor om käften, inre örat, bröstet, bakom och inom frambenen, tassarna och anusen. En tredjedel till hälften av svansen består också av dessa ljusare nyanser.

Dachshund mönster

Doxie-kappor kan förekomma i fyra specifika mönster. Merle, även känd som dapple, är ett lättare mönster som kontrasterar hundens mörkare baslack. Brindle uppträder när mörka ränder är närvarande över hela kroppen, även om det i vissa hundar är brindling endast synligt i sina solbränna. Sable taxer har en röd baslack med ett "enhetligt mörkt överdrag" enligt AKC. Det klyvda mönstret är det för vita fläckar över en annan primärfärg.

Officiell mot inofficiell

AKC-standarden tillåter inte doxies av vissa nyanser eller markeringar att visas i showringen. Standarden påpekar att rena vita taxor diskvalificeras, liksom de flesta andra färger än krypterade med någon mängd vitt annat än en liten fläck på bröstet. Detsamma gäller för doxier med blå ögon. Dessa djur finns och gör gott husdjur, men erkänns inte av AKC.


Video: What really matters at the end of life | BJ Miller

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Berättar Åldern För En Gecko

✔ - Varför Slår Min Hund Anka Sitt Huvud När Han Sitter?

✔ - Ska Du Låta Din Hund Sova I Din Säng?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!