Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Ofta Katter Katter?

Alla katter pokar, men hur vet du nÀr det Àr för mycket eller för lite? För alla dina kattspetsfrÄgor har vi tÀckt dig.


PortrÀtt av en vacker grÄ randig katt nÀrbild

En del av husdjursÀgandet Àr det till synes stÀndiga tillstÄndet att hantera din furreds vÀns pottsvanor. NÀr du har en katt, kommer att hantera poop med territoriet. Det Àr inte söt, det Àr inte trevligt, men har en uppfattning om hur mycket ditt husdjur kan hjÀlpa till att se till att dina fyrbenta familjemedlemmar Àr hÀlsosamma, Àter rÀtt och kÀnner sig bÀst. Som vi alla vet har katter i synnerhet ganska unika vanor, inklusive deras instinktiva lÀngtan att begrava sin poop. Men hur mycket poop Àr för mycket?

Hur ofta ska min katt poppa?

Om du har en kattunge, kan du rÀkna med att rengöra kullkammaren mycket oftare. Kattungar tenderar att poopa oftare eftersom de Àter mindre mÀngder oftare. Vuxna katter avtar vanligtvis Ätminstone en gÄng per dag. Om du har en inomhuskatt som anvÀnder en kullkorg, Àr det mycket lÀttare att övervaka tarmrörelserna, sÀrskilt eftersom det Àr ditt jobb att sköta dem! Det kan vara svÄrare om din katt gÄr utanför. Om du Àr orolig för hans poop-mönster, övervÀga att hÄlla honom inomhus för nÄgra dagar för att fÄ en chans att ta en titt genom sin kull.

Cat poop kommer frÄn en hÀlsosam katt bör vara mörkbrun, inte för svÄr och inte för mjuk, och endast mÄttligt stinkig. En del lukt Àr normalt, men om du luktar en sÀrskilt stark eller Àcklig lukt kan det vara ett tecken pÄ att nÄgot inte Àr rÀtt.

Den sömniga kattungen ligger pÄ trÀ till golv

Varför katter min katt mindre Àn en gÄng om dagen?

Om du mÀrker att din katt pooperar sÀllan eller har en dag eller tvÄ mellan tarmrörelserna, Àr det viktigt att titta pÄ hennes livsstil och matvanor.

NĂ„gra av de möjliga orsakerna en katt inte poopar mycket ofta Ă€ndras enkelt. Katter som inte fĂ„r tillrĂ€ckligt med motion kommer till exempel inte att avta sig sĂ„ ofta. Inomhuskatter drar nytta av aktivitet och stimulering och kan behöva lite hjĂ€lp för att hĂ„lla sig uttrĂ„kad. ÖvervĂ€g att ge ett katttrĂ€d eller nĂ„gra spel och leksaker som din katt gillar att klĂ€ttra, klia eller spela.

Din katts diet kan ocksÄ vara ett övervÀgande. Om hennes mat Àr full av fyllmedel och kolhydrater som korn eller ris, Àr det möjligt att hon Àr lite sÀkerhetskopierad. Katter Àr köttÀtare, och de gillar verkligen att Àta kött. Att vÀlja rÀtt mat kan gÄ lÄngt för att hÄlla kitty frisk.

Se till att din katt har tillgÄng till fÀrskt, rent vatten. Dehydrering kan leda till förstoppning vilket skulle leda till fÀrre pooper. SÄ, om din kattkammare inte pooping, betyder det inte nödvÀndigtvis en veterinÀr resa.

maine coon kattunge pÄ repor

Varför katter min katt mer Àn en gÄng om dagen?

Medan katter tenderar att poppa endast en gÄng om dagen, kan en frisk, aktiv eller ung katt avta lite oftare. Om docken Àr vattnig eller om du mÀrker att din katt har diarré eller inte gör det i lÄdan, kan det vara ett symptom pÄ nÄgot som Àr vÀrt att kolla in.

Precis som med sÀllsynta pooper kan en hel del pooper vara ett tecken pÄ att nÄgot inte Àr rÀtt med maten din katt Àr att Àta. Se till att din katt inte Àter mejeriprodukter som mjölk eller yoghurt, eftersom katter inte kan bearbeta mejeriet korrekt och det kan göra dem sjuka.

Diarré brukar gÄ bort pÄ egen hand om en dag eller tvÄ, men om det inte gör det, eller om du mÀrker blod eller maskar i avföringen, boka en veterinÀrutnÀmning.

vacker katt slickar sin tass pÄ stilig gul filt med roliga kÀnslor i rustikt rum. söt tabby grooming och tvÀttar sig, rengöring pÀls. utrymme för text

Vad hÀnder om min katt Àr pojke Àr super stinkande?

Medan all poop Àr luktig, Àr kattkoppen kÀnd för att vara stinkig. En del av anledningen till detta Àr att katter kommunicerar med sina dofter. NÀr din katt gnuggar kinderna lÀngs dina ben eller borstar mot möbler eller vÀggar, lÀmnar katten sin doft och markerar sitt territorium. Katter tÀcker vanligtvis sin poppa för att hjÀlpa till att maskera doften frÄn andra rovdjur. En katt som anser sig vara dominerande kan vÀlja att lÀmna sin poop upptÀckt för att alla ska lukta. Faktum Àr att katten poop dofter Àven berÀtta för andra katter lite om sina Àgare! Forskare i Japan fann att det finns specifika doftsignaler som kommunicerar information om katterna Àgare samt könens kön, art och individuellt erkÀnnande. Men om din kattens popp Àr verkligen stinkig, kan det vara dags att byta mat.

GrÄ katt ligger pÄ sÀngen

NÀr ska man se en veterinÀr

Om du mÀrker en signifikant brist pÄ pooper, eller om poffen Àr hÄrd och torr, kan din katt vara förstoppad. Alternativt, om din katt Àr pooping mycket eller har diarré som inte rensar upp pÄ egen hand, bör en veterinÀrutnÀmning komma först pÄ din lista. NÄgra av anledningarna till att din kattpok kan vara onormal inkluderar tarmproblem som inflammation, kolit, parasiter eller matallergier eller kÀnslor. VÀrsta scenarier som hypertyreoidism, pankreasjukdomar eller cancer kan uteslutas av en veterinÀr genom blodprov.


Video: SvÄrt, men: Klappa inte katten för ofta! - Nyhetsmorgon (TV4)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hem Remedies Som Kommer Att Ta Tandsten Av En Hunds TĂ€nder

✔ - Vad Är Orsakerna Till Abscess PĂ„ Hundar?

✔ - Social Hierarki Bland Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!