Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Ofta Ska Du Ge En Hund Ett Bad?

Grooming din pooch Àr en ofta trevlig del av att Àga en hund.


Grooming din pooch Àr en ofta trevlig del av att Àga en hund. NÀr aktiviteten Àr positiv för din hundkompanjon, kommer han sannolikt att lÄta dig göra det oftare. För vissa hundar Àr en bra borstning allt de verkligen behöver. För andra Àr en schampo varje vecka eller ett bad en gÄng var sjÀtte vecka en bra riktlinje. HÄll ögonen pÄ tecken pÄ irritation i hundens hud och tala med en veterinÀr om du har problem.

Hunden tar ett bad i badkaret

Hundar som oftast Àr inuti behöver fÀrre bad Àn utomhushundar.

Varför bada din pojke?

För djurvaktare Àr orsakerna till ett bad vanligtvis uppenbara. Tid ute i smuts, lera, pölar och lek med andra hundar kan resultera i en smutsig kappa och otÀck lukt. Vissa raser behöver en bra shampooing för att behÄlla glans i pÀlsen. Huruvida hundens hÄr Àr lockigt, lÄngt, grovt eller tjockt kan avgöra hur smutsigt din hund blir. Om din hund har loppor eller kvalster, prata med din veterinÀr om det bÀsta sÀttet att bli av med dem. Medan ett bad kan göra tricket, Àr det i vissa fall en tillfÀllig lösning.

Vad experterna sÀger

Det amerikanska samhÀllet för förebyggande av grusomhet mot djur sÀger att badens frekvens beror pÄ vilken typ av ras. Organisationen sÀger att för mÄnga bad kan det leda till hudirritation och flaking. ASPCA rekommenderar att du talar till din veterinÀr för att sÀtta ett badplan.


Video: Brit Care för hundar

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Skillnad Mellan Herdande Hundar Och Arbetande Hundar

✔ - KĂ€nner Hundar KĂ€rlek Och Hat?

✔ - Hur Man Fixar Botten Av En KedjelĂ€ngdstaket För Att HĂ„lla Hundar I


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!