Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Snart Tar Valpar Sjuksköterska Efter De Är Födda?

Valpar är födda med det instinktiva behovet att söka ut sin damm, för att hitta en bröstvårtor och sjuksköterska.


Valpar är födda med det instinktiva behovet att söka ut sin damm, för att hitta en bröstvårtor och sjuksköterska. Denna instinkt säkerställer att de förbli varma och att de dricker kolostrum. Valpar som misslyckas med att sjuksköterska strax efter födseln kan behöva assistans omvårdnad så att de får fördelarna med denna tidiga bröstmjölk. Valpar ska sjuksköterska ungefär varannan timme under de första två veckorna i livet.

Sova nyfödd Chihuahua valp

Nyfödda valpar tillbringar större delen av sin tid som sover eller omvårdnad.

Instinkt på jobbet

Valparnas damm hjälper dem ut ur deras placenta och rengör dem för deras första flera minuter av livet. Omedelbart efter att deras mamma har gjort städning, kommer de flesta valpar instinktivt att söka efter en bröstvårtan för att sjuksköterska. Vissa valpar kommer att vara långsamma för att söka efter en bröstvårt och kan ledas försiktigt mot en om det behövs. så länge de inte stämmer högt och ser ut hydratiserade är det okej att låta dessa valpar hitta sina bröstvårtor på egen hand. Valpar ska sjuksköterska varannan timme efter födseln. Om de inte gör det, ta dem och deras damm till veterinären för att avgöra vad som kan vara fel.

Colostrum och passiv immunitet

Nyfödda valpar har inte immunitet mot några sjukdomar. Den första bröstmjölk som deras mamma producerar kallas kolostrum, en tunn, genomskinlig vätska full av vilka antikroppar hon äger. Att dricka detta råmjölk ger valparna passiv immunitet. det vill säga tillfällig immunitet mot de sjukdomar som dammen har vaccinerats mot eller för vilken hon har utvecklat naturlig immunitet genom återhämtning från dem. Dock måste valparna konsumera detta kolostrum under sina första 12-24 timmar av livet. Efter denna period kan valparnas kroppar inte längre absorbera deras damms antikroppar genom kolostrummet och det förlorar dess fördelaktiga effekt.


Video: Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Är Livslängden På En Teacup Yorkie?

✔ - Morfin Biverkningar På Hundar

✔ - Sätt Att Överraska Någon Med En Valp


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!