Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man BrÀnner Bassetthundar Hemma

Bassethunden Àr en populÀr hundraslag i mÄnga lÀnder runt om i vÀrlden.


Bassethunden Àr en populÀr hundraslag i mÄnga lÀnder runt om i vÀrlden. Bassetet Àr enkelt igenkÀnt av sin lÄnga kropp, korta stÄndpunkter och lÄnga hÀngande öron, och Àgs av kungar och bönder i Ärhundraden. Basset Hounds Àr i allmÀnhet godmodiga, Àlskande hundar som Àr mycket intelligenta och anpassar sig bra till de flesta levande situationer. Uppfödning Basset Hounds kan vara en mödosam process, men en kull med friska Basset-valpar kan vÀrma till och med de yttersta hjÀrtan.

Hur man brÀnner bassetthundar hemma

Steg 1

Planera ett möte för att fÄ din kvinna undersökt av din veterinÀr. PÄ grund av den lÄnga, lÄga strukturen hos Basset Hound Àr genetiska förhÄllanden som höft- och armbÄgsdysplasi och luxerande patellor vanliga inom rasen. Din veterinÀr kommer att ge henne en grundlig fysisk för att se till att hon Àr fri frÄn genetiska förhÄllanden och i optimalt avelsförhÄllande.

Steg 2

VÀlj en lÀmplig studhund för din kvinna. Du bör vÀlja en man som ocksÄ Àr fri frÄn överförbara förhÄllanden och som Àr en bra modell av rasen. En bra kvalitet Basset Hound kommer att vara strukturellt korrekt, med en lÄng, fast rygg, rak, lÄg-set ben och en tung benstruktur. En bra Basset kommer ocksÄ att ha en lÀtt, avslappnad instÀllning och vara vÀldigt lugn, tÄlmodig och visa intresse för sin omgivning. Hanen ska ocksÄ vara lika stor som din kvinna för att förhindra problem med stora valpar under födseln.

Steg 3

BestÀm nÀr din kvinnas vÀrmekrets beror. Hundar Àr vanligtvis i vÀrme i ungefÀr tre veckor, med hennes mest fruktbara period som intrÀffar runt dag nr 12. Vissa honor kommer att vara mottagliga utanför denna period, men hon kommer lÀttast att acceptera mannen medan den Àr mest fertil.

Steg 4

Placera din man och kvinna pÄ ett lugnt och ostörd lÀge och lÄt dem undersöka varandra. De kommer att utforska och sniffa varandra. Om honan Àr mottaglig kommer hon att tillÄta hanen att montera henne och parning kommer att intrÀffa. Observera dem noga och separera dem om nÄgon hund verkar inte reagera för att förhindra skador.

Steg 5

Uppföljning med din veterinÀr efter parning har intrÀffat för att avgöra om aveln lyckades. Cirka 25 dagar efter avelningen kommer din veterinÀr att kunna upptÀcka valparnas hjÀrtslag och bekrÀfta graviditet. En röntgen kan utföras efter dag nr 45 för att ge dig och din veterinÀr ett korrekt antal hur mÄnga valpar du kan förvÀnta dig.

Steg 6

StÀll in ditt vallomrÄde cirka 55 dagar efter parning. En typisk hunds graviditet varar 63 dagar, sÄ att förbereda ditt vallomrÄde nÄgra dagar i förvÀg sÄ att din tjej kan bo och göra lÄdan bekvÀm. Kasta sÀngen med rena handdukar eller filtar och nÄgra av hennes favoritleksaker för att göra henne sÄ bekvÀm som möjligt.

Steg 7

Ta din kvinnas temperatur tvÄ gÄnger om dagen i veckan fram till hennes förfallodatum. En hunds normala temperatur Àr cirka 101 grader, och den kommer att sjunka med en grad eller tvÄ inom 24 timmar efter arbetet. Skriv dina fynd ner sÄ att du kan hjÀlpa dig att hitta nÀr hennes sammandrag börjar. Du kommer att mÀrka att hennes magmuskler Àr att strama och lossna nÀr hennes sammandrag börjar. Först kommer de att vara sporadiska och Ätskilda frÄn varandra, men nÀr arbetet fortskrider kommer de att bli frekventare och komma i stabila steg, precis som mÀnskliga sammandrag gör.

Steg 8

Titta pÄ din tjej nÀra henne som hennes arbetande varelser, men stör inte henne. Hon kommer att börja panting, pacing och cirkling som hennes sammandrag börjar, och hennes buk kommer att se utstrÀckt och tÀtt. Den första valpen ska dyka upp inom en timme frÄn arbetets början, med ÄterstÄende valpar som kommer inom 30 minuter frÄn varandra. PÄ grund av de lÄnga ryggarna och de nÀrmaste höfterna i deras struktur kan Basset Hounds fÄ svÄrt att födas naturligt, sÄ ring din veterinÀr om mer Àn en halvtimme passerar mellan valparna.

Steg 9

Titta pÄ din hane och hennes nya valpar noga efter födseln. Bassetpupparna Àr smÄ och kan lÀtt kylas, sÄ lÀgg dem pÄ en vÀrmepanna eller vrid en vÀrmelampa pÄ dem för att hÄlla dem varma. Se till att valparna bryr sig vÀl och att din kvinna Äterupptar vanliga matvanor och dricksvanor för att producera tillrÀckligt med mjölk för kullen. Hantera valparna sÄ lite som möjligt sÄ att de fÄr tid att binda och ge din kvinna gott om tid att lÀra kÀnna sin nya familj.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför Barkar Hundar PĂ„ Bilar?

✔ - Vad Betyder Det NĂ€r En Hund Sitter PĂ„ Dig?

✔ - Behöver Utomhushundar Mer Mat Vid Kallt VĂ€der?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!