Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Odlar Betta Fisk

Betta fisk Àr kÀnda för sin intensiva reaktion nÀr de lÀggs i samma skÄl som en annan betta.


Betta fisk Àr kÀnda för sin intensiva reaktion nÀr de lÀggs i samma skÄl som en annan betta. I verkligheten Àr det bara den manliga betta som Àr aggressiv. De kommer att kÀmpa till döden vid de flesta tillfÀllen, eller Ätminstone lÀmna varandra slitna och tattered. Honorna kan höjas i ett akvarium tillsammans och behöver inte separeras. Dessa smÄ fÀrgglada fiskar kan uppfödas i fÄngenskap om man noggrant tittat pÄ kvinnans reaktion pÄ manliga betts aggressiva parningsbeteende.

Hur man odlar betta fisk: fisk

Steg 1

Placera hon och betta i separata skÄlar. Ge dem bÄda gott om betta-mat av god kvalitet och se till att honen producerar Àgg och hanen för att börja göra en bubbelbo i ett omrÄde av tanken.

Steg 2

Placera honungbetta i skÄlen med hanbetta och se dem noggrant. Hanen kommer att gÄ aggressivt framÄt. Om honan fortsÀtter att rygga bort frÄn sina framsteg i flera minuter och inte svarar pÄ honom, ta henne ur skÄlen och försök igen om nÄgra dagar.

Steg 3

NÀr Àgget har befruktats, ta av honan och lÀgg tillbaka ryggen i sin skÄl. Den manliga betta tolererar inte kvinnan för lÀnge.

Steg 4

Placera en handfull torkad halm i en skÄl med vatten med lock och sÀtt det i en solig fönsterlucka. Du kommer att anvÀnda det vÄta halmet senare för att ge nÀring Ät hatchlingarna.

Steg 5

Se till att hatchlingsna visas. De smÄ hatchlingsna bör klÀckas om cirka tvÄ dagar. Titta pÄ dem och ta bort hanen nÀr luckorna klÀcker. Han kan bestÀmma sig för att Àta hatchlingsna om de fÄr stanna kvar i samma skÄl för lÀnge.

Steg 6

Placera det vÄta strÄet i skÄlen med babybettorna. Titta pÄ dem under de nÀrmaste dagarna och lÀgg till mer blöt strÄ i deras skÄl. De kommer att Àta det för nÀring. PÄ tvÄ veckor, börja mata dem torkad flingmat.


Video: Har köpt Kampfiskar som jag ska odla

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Vad Matar Du Babyfena

✔ - Hur Man Bygger En Hunddragningskorg

✔ - Skillnad Mellan En Pit Bull Och En Staffordshire


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!