Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Sköter En Blåskalad Skink

En blå-tailed skink är en svart och gul randig ödla med gulaktiga ränder på sidorna och baksidan som leder till en ljusblå svans. Reptiler gör bra husdjur eftersom de är lätta att ta hand om med livsmiljöer som är lätta att sätta upp. Skinkor behöver simma i heta temperaturer, och de gillar att gömma sig.


En blå-tailed skink är en svart och gul randig ödla. Det kallas ibland en femkantig skink på grund av de gulaktiga randarna på sidorna och baksidan som leder till en ljusblå svans. De är vanliga i naturen i vissa delar av landet och gör också bra husdjur eftersom de är lätta att ta hand om och äta mat som är lätt att förvärva.

Blåhalsad skink ödla på en stenmur

Hur man sköter en blåskalad skink

Denna blåhalsade ödla har ett slående utseende. Dess kroppsstorlek är vanligtvis mer än fem tum men mindre än nio, med korta ben och en lång svans som är en elektrisk blå färg. Dessa ödlor är vanliga i sydöstra USA. Savannah River Ecology Laboratory vid University of Georgia säger att de sträcker sig från Georgien till South Carolina och är vanliga i skogsområden med ett överflöd av fallna träd och stubbar att gömma sig. Att rekrytera sina livsmiljöer med gott om ställen att gömma kommer att göra din blå- tailed skink glad i sitt hem med dig. Skinks gillar också fuktiga livsmiljöer som liknar vad du skulle hitta längs en skogbevuxen flod.

Intressant är en skink av den blåskaliga skinken, femfodrad skink, sydöstlig femkantad skink och broadhead skink kallas ofta en "scorpion". Människor kallar dem det för att de tros ha en giftig sting. Savannah River Ecology Laboratory säger att detta är helt felaktigt. Men ursprunget till denna övertygelse kan ha kommit från dessa skinkor att vara otrevlig för många rovdjur.

Skink eller salamander?

Vissa människor kanske kallar en blåskalad skink, en blåhalsad ödla eller en blåstjärtad salamander. Medan ödlor och salamandrar ser lika ut, är de inte samma. Ödlor har inte samma livscykel som skinker gör. Reptile Magazine förklarar att ödlor och skinkor är reptiler och salamandrar är amfibier. Amfibier har en livscykel där de är födda i vatten och lever i vatten för deras tidiga liv. Sedan övergår de till levande liv både i vatten och på land. Reptiler föds på land och lever sina liv på land.

Habitat för blå-tailed skinkor

Pet Ponder säger att en blå-tailed skink gör ett bra husdjur eftersom de är lätta att ta hand om. Eftersom de är reptiler, behöver de en varm plats att baska för att öka kroppstemperaturen. Dessa djur gillar också rikliga platser att gömma som grottor eller stenar som de kan krypa under. När du ställer upp ett livsmiljö som ett akvarium, se till att skinken inte kan fly från den. Lägg till mos eller annat växtmaterial, en vattenkälla och stenar och grenar för att skinkorna ska klättra på.

Pet Depot säger att skinkor gillar att gräva. Du kan uppmuntra detta beteende genom att ge djup mulch eller ett sandslag i livsmiljön. De behöver 12-14 timmars ljus dagligen från en fluorescerande glödlampa med full spektrum. De tycker att deras temperaturer är 90 grader Fahrenheit i baskingområdet till 75 grader Fahrenheit i ett annat område av livsmiljön som kan låta dem svalna. De tycker också om hög luftfuktighet, vilket kan uppnås genom att lätta höljet en gång om dagen. Kvinnliga skinkor kan hållas ihop, men mer än en man i ett livsmiljö kommer att resultera i aggression.

Matar en blåskalad skink

I naturen ropar skinker på en mängd olika insekter, spindlar och andra små buggar. Du kan mata dem levande syrsor, mjölmor och vaxmaskar. Stänk mat med kalcium dagligen och använd ett mineraltillskott en eller två gånger i veckan, enligt Pet Depot. Pet Ponder säger att mata en baby skink myror, maskar, tusenben och flugor. Större eller vuxna skinkor kan matas med spindlar, gräshoppor och skalbaggar. När du matar, ge dem bara tillräckligt att de kan äta inom några minuter.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Gör En Hundpoteutskrift I Lera

✔ - Hur Man Berättar När En Kvinnlig Husky Är I Värme

✔ - Vad Är Den Enklaste Hunden Till Potty Train?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!