Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Bryr Sig Om En Morkatt Efter Att Ha Kattungar

En _laissez-faire_-attityd Àr det bÀsta alternativet nÀr man tar hand om en moderkatt som bara har fött en kattunge.


en lÄt-gÄ attityd Àr det bÀsta alternativet nÀr man tar hand om en moderkatt som bara har fött en kattkattunge. Det betyder att du borde undvika störande och lÄt mamma katt göra vad hon gör bÀst, mamma hennes barn. Det Àr inte att sÀga att det inte finns saker du kan göra för att se till att mamma Àr sÀker och hÀlsosam och killarna fÄr en bra start i livet.

Kattunge, MomsvÄrd

Vanligtvis Àr det bÀsta stödet du kan ge en mammakatt lugn och ro.

Mamma kÀnner sig bÀst

De flesta katter vet instinktivt hur man bryr sig om sina kattungar, med liten eller ingen hjĂ€lp utanför. Det finns dock undantag, speciellt nĂ€r det Ă€r kattens första kull. Det bĂ€sta stödet du kan ge Ă€r att ge en lugn och lugn miljö. Övervaka mamman och barnen pĂ„ avstĂ„nd och vara beredda att erbjuda hjĂ€lp eller ringa till en veterinĂ€r vid behov.

Före födseln

Korrekt vÄrd för en moderkatt börjar lÀnge innan hon föds. För att sköta sina kattungar mÄste mamma katt vara i gott skick. Hon behöver en nÀringsÀmne- och kalori-tÀt mat, sÄsom god kvalitet, kommersiell kattunge kibble. Börja mata henne denna diet nÄgra veckor innan hon ska födas och öka beloppet nÀr hon nÀrmar sig sitt förfallodatum. Eftersom hon behöver upprÀtthÄlla en högkaloristisk diet under omvÄrdnaden, fortsÀtt att mata den efter att kattungarna Àr födda.

Förbered en hÀcklÄda i ett varmt, lÄgtrafikigt omrÄde i huset dÀr du kan titta pÄ det utan att störa din katt. Lina den med handdukar och placera kattens mat- och vattenskÄlar i nÀrheten. Göra ocksÄ enkel Ätkomst till kullkartongen. LÄt henne vÀnja sig pÄ lÄdan, och förhoppningsvis kommer hon att kÀnna sig bekvÀm nog för att föda dÀr. Chansen Àr bra hon kommer att hitta sin egen plats för att fÄ sina kattungar, men brukar du placera henne och hennes kattungar i lÄdan fÄr hon henne hemma.

Under födseln

Din katt har vanligtvis lite problem med att leverera sina barn. Men om hon verkar strĂ€va utan att producera en kattunge, eller om hon inte verkar vara omhĂ€ndertagande av kattungarna nĂ€r de Ă€r födda, ska du ringa din veterinĂ€r. Övervaka födelseprocessen för att se till att mamma katt slĂ€pper kattungarna nĂ€r de Ă€r födda, inte bara för att rengöra dem, utan att stimulera andning och eliminering. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kattungarna Ă€r amma och hĂ„lls varma av moderen eftersom de inte kan reglera sin kroppstemperatur de första veckorna.

Efter födseln

För de första 24 timmarna efter leveransen kan mamman inte kÀnna att Àta. Detta Àr normalt, men om det gÄr lÀngre Àn det eller hon visar tecken pÄ sjukdom som panting eller förhöjd temperatur, ring din veterinÀr. Det Àr ocksÄ normalt att din katt har ett vaginalt urladdning under de första veckorna, men om det blir mörkare eller har en otÀck lukt, Àr det ocksÄ oroande. Kontrollera Àven hennes bröstvÄrtor dagligen för rodnad eller svullnad, vilket kan vara tecken pÄ mastit.

För de första tvÄ till tre veckorna, störa momma och spÀdbarn sÄ lite som möjligt. Efter ungefÀr fyra veckor börjar du minska maten nÀr hon börjar bli av med sina kattungar och behöver inte sÄ mÄnga kalorier. HÄll ocksÄ moderen inomhus och borta frÄn manliga katter, eftersom hon kan komma in i vÀrmen strax efter att ha blivit född och blir gravid sÄ fort Àr det svÄrt pÄ kroppen.


Video: Our Miss Brooks: Deacon Jones / Bye Bye / Planning a Trip to Europe / Non-Fraternization Policy

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur PĂ„verkar Spaying Kvinnliga Hundar?

✔ - Nasal Decongestants Som Är SĂ€kra För Hundar

✔ - Hur Man AnvĂ€nder Oljedriven För Kattlitter


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!