Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Bryr Sig Om En Pomchi-Valp

Pomchi valpar Àr avkommor till en pomeranian och en chihuahua.


Pomchi valpar Àr avkommor till en Pomeranian och en Chihuahua. Utseendet hos dessa mycket smÄ hundar kan skilja sig beroende pÄ vilken ras de liknar ocksÄ. Pomchis har lÄngt hÄr som behöver borsta dagligen, och de borde vÀga 4 till 10 kg., Beroende pÄ storlek. De bör stÄ ca 6 till 9 tum höga. Pomchi vÄrdbehov liknar dem för bÄde de bidragande raserna.

Steg 1

Samla din hund nÀr den Àr ungefÀr 12 veckor gammal. Pomchis ska avvenas cirka 10 veckor senare Àn genomsnittet 8, och de borde ha fÄtt sin första uppsÀttning injektioner. Om detta inte har hÀnt, boka din valp för att fÄ injektionerna sÄ snart som möjligt. Din hund ska bli frisk och glad.

Steg 2

Foder din Pomchi samma mat som det avvÀnjdes pÄ. Din uppfödare bör ge en liten mÀngd tills du kan hitta en egen kÀlla. Mata din Pomchi en gÄng om dagen och se till att det finns en skÄl med fÀrskvatten hela tiden. Ge inte din Pomchi-mat som innehÄller ben, till exempel fjÀderfÀ, eftersom de kan splittra och allvarligt skada din valp.

Steg 3

Köp en kista till din valp. Eftersom Pomchis Àr en liten ras, behöver de inte stora lÄdor. Köp en kista som Àr tillrÀckligt stor för att din hund ska strÀcka sig och stÄ upp jÀmnt i vuxen storlek och köpa indelare för att göra det mindre om din Pomchi inte tycker om utrymmet. De flesta Pomchis föredrar mindre, bekvÀma omrÄden att bo i. Lina kassen med ett filt för att hÄlla det varmt.

Steg 4

Introducera din Pomchi lĂ„ngsamt till kassen, sĂ„ att den kan utforska och uppmuntra den inuti. NĂ€r valpen verkar glad med kassen, stĂ€ng dörren, men förbli synlig för din Pomchi pĂ„ andra sidan. LĂ„t din Pomchi ut och ge det mycket uppmĂ€rksamhet, eller en behandling, för att vara bra. StĂ€ng din Pomchi valp igen, den hĂ€r gĂ„ngen stĂ€nger dörren, stĂ€nger av lamporna och lĂ€mnar rummet i nĂ„gra minuter. ÅtervĂ€nd och belöna din valp igen. Upprepa tills du kan lĂ€mna rummet och veta att din Pomchi Ă€r avkopplande i sin kista.

Steg 5

AnmÀl din Pomchi valp i socialiseringslektioner sÄ snabbt som möjligt. Dessa kan vanligtvis vara nÀrvarande sÄ snart valpen har vaccinerats. MÄnga veterinÀrer och husdjursaffÀrer har information om socialiseringslektioner, varav nÄgra kan ha en vÀntelista.

Steg 6

Socialisera din Pomchi sÄ mycket som möjligt. Ha sÄ mÄnga mÀnniskor som möjligt, inklusive andra djur. Detta kommer att hjÀlpa din hund att utveckla disciplin och sjÀlvförtroende, vilket förhindrar att han blir aggressiv eller ovÀnlig, ett vanligt problem i Pomchis.

Steg 7

TrĂ€na din Pomchi för att gĂ„ pĂ„ en ledning. Vissa Pomchi valpar gillar inte att ha en krage först, sĂ„ ge din hund tvĂ„ eller tre dagar för att vĂ€nja sig vid det hĂ€r. FĂ€st sedan en bly och gĂ„ med din valp. Sluta nĂ€r din Pomchi drar, vĂ€nta pĂ„ att hon ska Ă„tervĂ€nda till dig och fortsĂ€tt sedan gĂ„. Även om detta kan tyckas överdriven Ă€r det det enklaste sĂ€ttet att fĂ„ din Pomchi att bete sig pĂ„ promenader.

Steg 8

Delta i trÀningskurser för grunderna som att sitta, ligga och stanna. SmÄ hundar Àr notoriskt svÄra att trÀna, och Pomchis kan vara vÀldigt lÄngsam för att lÀra sig kommandon. Att delta i en klass kommer att ge dig en mÀngd olika metoder för att hjÀlpa till att trÀna din Pomchi tillsammans med en annan socialiseringsmetod.

Steg 9

Borsta din Pomchi varje dag. Först kan du behöva hÄlla din Pomchi nÀra och borsta, men de flesta kommer dÄ att börja bli borstade. PÄ grund av Pomchi-hÄrets natur mÄste de borstar varje dag för att förhindra knutning.

Steg 10

Ta din Pomchi regelbundet till en groomer och ha en komplett kavaj tvÀtt och klippa. Detta kommer att hÄlla din hund ren och se smart ut. MÄnga groomers kontrollerar ocksÄ över öronen och skÀr naglar som sidotjÀnster. Se till att groomer har skurit en Pomchi, Pomeranian eller Chihuahua innan sÄ att hon vet vad som ska förvÀntas. Din uppfödare kanske kan föreslÄ en groomer som har erfarenhet av Pomchis.


Video: Mother dog eats her newly born puppies one of them was pulled out to find his affectionate new mom

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Varför GĂ„r Min Hund I Mitt I Vintern?

✔ - HemhjĂ€lpmedel För Bandmaskar I Katter

✔ - Kalifornien Lagar För Att Äga En Pit Bull


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!