Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Certifierar En Terapihund Eller Katt

Hundar och katter som har vÀnliga, artiga dispositioner och demonstrerar tÄlamod runt frÀmlingar gör underbara behandlingsdjur.


Hundar och katter som har vÀnliga, artiga dispositioner och demonstrerar tÄlamod runt frÀmlingar gör underbara behandlingsdjur. Terapi-husdjur ger tröst och glÀdje till sjukhuspatienter, Àldre och smÄbarn med inlÀrningssvÄrigheter bland annat. För att frivilligt din tid med ditt husdjur mÄste du registrera din hund eller katt med en behandlingsdjurorganisation. En sÄdan organisation tillhandahÄller certifiering för ditt husdjur efter att han skickat en uppsÀttning beteendestest, sÄ att han har ett temperament för jobbet.

pojken, jordklotet och en hund

Terapihundar kan hjÀlpa vissa barn att lÀra sig.

Terapi Hund Certifiering

Steg 1

Kontakta en lokal eller nationell djurterapiorganisation för att fÄ sitt registreringspapper. Bland de petterapiorganisationer som arbetar med hundar Àr Pet Partners, Therapy Dogs International, Therapy Dogs Incorporated, Ljusa och vackra terapihundar och kÀrlek i ett leende.

Steg 2

AnmÀl din hund i lydnadskurser som erbjuds av djurhanteringsorganisationen. Delta i de klasser som de erbjuder för hanterare. Vissa organisationer, till exempel Pet Partners, erbjuder Àven klasser online.

Vissa organisationer, som Terapi Dogs International, erbjuder inte alls nÄgra lektioner. I stÀllet rekommenderar de att din hund lÀr sig grundlÀggande lydnad genom programmet Canine Good Citizen som erbjuds av AKC.

Organisationer som Animal Human Society erbjuder specialiserade terapi djurklasser till kandidater frÄn programmet Canine Good Citizen utan kostnad.

Steg 3

Ta med din hund till en veterinÀr för en hÀlsokontroll och eventuella vaccinationer och test. De flesta djurterapiorganisationer krÀver Ärligen rabies-, bortatella- och DHLPP-vaccinationer, tillsammans med en negativ fekalsexamen. Kontrollera med den organisation du planerar att registrera dig för att bestÀmma vilka vaccinationer som behövs för din hund. Din hund mÄste ocksÄ vara fri frÄn parasiter, inklusive loppor.

Steg 4

Har din hund utvÀrderats av en representant för den organisation du vill gÄ med eller en certifierad hundtrÀnare som organisationen godkÀnner. Din hund mÄste kunna följa grundlÀggande kommandon som "sit", "stay", "down", "come" och "leave it" sÄvÀl som att gÄ lugnt i koppel. Han mÄste ocksÄ vara vÀlskött och vÀnlig runt frÀmlingar och andra hundar, som inte visar nÄgra tecken pÄ aggression.

Vissa organisationer, som Therapy Dogs Incorporated, krÀver att du utför ett visst antal behandlade behandlingsbesök pÄ ett sjukhus eller annan anlÀggning.

Steg 5

Fyll i och skicka in ditt pappersarbete till djurhanteringsorganisationen. Inkludera din hunds beteendevaluering och hans hÀlsointyg. Betala din registreringsavgift, som varierade frÄn $ 20 till $ 190 i juli 2012. Ta med och inkludera nÄgra bilder av din hund, som krÀvs för identifieringsÀndamÄl.

Steg 6

VÀnta pÄ ditt certifieringsgodkÀnnande. NÀr du Àr certifierad kan du börja besöka lokala lokaler som sjukhus, skolor, bibliotek eller Àldreomsorg som Àr godkÀnda av din organisation.

Terapi Kattcertifiering

Steg 1

Kontakta en behandlingsdjurorganisation i ditt omrÄde som behandlar andra djur Àn hundar. Nationella organisationer som Pet Partners och Love on a Leash certifierar katter som behandlingsdjur.

Steg 2

Skaffa det nödvÀndiga pappersarbetet och notera kraven för att gÄ med i den organisation du vÀljer. StÀll frÄgor som du har om registreringsprocessen nÀr du pratar med en representant för PET-behandlingsorganisationen.

Steg 3

Ta med din katt till veterinÀren för en hÀlsokontroll och hennes nödvÀndiga vaccinationer. Din katt mÄste vara hÀlsosam och fri frÄn parasiter, som loppor, att vara certifierad som ett behandlingsdjur. MÄnga organisationer behöver bevis pÄ ett Ärligt rabies-, feline-leukemivirus och FVRCP-vaccination. Ett Ärligt test för kattinfektiös peritonit krÀvs ocksÄ av vissa organisationer.

Steg 4

Delta i nÄgra klasser som erbjuds av djurhanteringsorganisationen. Vissa organisationer, som Pet Partners, erbjuder klasser för katthanterare personligen eller online.

Organisationer som Animal Human Society erbjuder terapi djurklasser speciellt för katter utan kostnad.

Steg 5

Har din katt utvÀrderats för korrekt temperament av en djurbedömare godkÀnd av den organisation du vill gÄ med. UtvÀrderaren mÄste fylla i ett formulÀr som verifierar att din katt har den personlighet och det beteende som krÀvs för att bli behandlingsdjur.

UtvÀrderare letar efter katter som Àr lugna, vÀlskötta och vÀnliga runt frÀmlingar. Din katt borde njuta av att bli körd av okÀnda personer och kunna gÄ pÄ en sele utan problem.

Steg 6

Utför de nödvÀndiga testen för djurterapi med ett sjukhus, skolan eller annan godkÀnd sÀllskapsdjurterapi, som din organisation arbetar med. Vissa organisationer krÀver att katter mÄste slutföra ett visst antal testbesök som mÀtare av sitt beteende före certifiering, enligt Love on a Leash.

Steg 7

Fyll i alla pappersarbete som krÀvs för att registrera dig hos djurhanteringsorganisationen. Inkludera din kattens utvÀrderingsblankett och eventuella registreringsavgifter. Du kan ocksÄ behöva inkludera en eller flera bilder av din katt för identifieringsÀndamÄl.

Steg 8

VÀnta tills du fÄr din certifiering. Börja arbeta med djurterapi med din katt.


Video: Vaccin mot hundallergi

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - HemhjĂ€lpmedel För Bandmaskar I Katter

✔ - Symtom PĂ„ Spider Bites Hos Hundar

✔ - California Pooper Scooper Laws


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!