Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Rengör En Skäggig Drake Akvarium

Utför rutinmässiga akvariumreningar för att upprätthålla ett hälsosamt livsmiljö för din skäggiga drake.


Utför rutinmässiga akvariumreningar för att upprätthålla ett hälsosamt livsmiljö för din skäggiga drake. Rengöringsrutinerna bör inkludera daglig städning, veckovis rengöring av hårda ytor och månadstvätt.

Bearded Dragon Lizard på en bit av trä

En ren livsmiljö bidrar till att stödja skäggig drakehede.

Daglig städning

Steg 1

Gräva in i substratet med en kattskräpssiftskopa för att samla in delar av din skäggsdrakens slöja. Låt substratet falla genom siften tillbaka i akvariet, och släng av avfallet i en soptäcka.

Steg 2

Fuktar en pappershandduk och använder den för att försiktigt torka bort allt som smutsas på de ytor som din skäggiga drake berör.

Steg 3

Skölj mat och vattenskålar med klart kranvatten. Tillsätt friskt vatten till vattenskålen efter sköljning.

Weekly Hard Surface Cleaning

Steg 1

Ta bort den skäggiga draken från akvariet och placera honom försiktigt i en säker låda eller extra akvarium.

Steg 2

Häll en åttonde av en kopp blekmedel och en och en kvart koppar kranvatten i sprayflaskan och sätt munstycket till dimma. Om du vill blanda en större sats, håll blandningen på 1 del blekmedel och 10 delar vatten.

Steg 3

Spraya ett generöst skikt av rengöringsmedel på en veckad pappershandduk och torka av utsatta hårda ytor som har berörts av den skäggiga draken. Låt blekmedelsblandningen torka helt, så lukten av blekmedel är borta, innan du ersätter din skäggiga drake.

Månadstypisk rengöring

Steg 1

Ta bort den skäggiga draken från akvariet och sätt honom i en säker låda eller extra akvarium.

Steg 2

Ta bort dina skäggiga drakens hushållstillbehör, såsom matskålar och dekorationer, och lägg dem i tvättstället. Häll 10 koppar varmt vatten ovanpå de smutsiga tillbehören, lägg sedan en kopp blekmedel. Låt tillbehören suga i varmt vatten medan du rengör resten av akvariet.

Steg 3

Placera substratet i silen och skölj noga med kranvatten, såvida inte substratet kommer att ersättas. Underlagspaket erbjuder förslag på hur länge du säkert kan använda produkten.

Steg 4

Vik ett par pappershanddukar. Doppa dem i blekvatten i tvättstället. Torka ut insidan av akvariet. Doppa pappershanddukarna i blekvatten som behövs för att hålla dem våta.

Steg 5

Plocka upp skrubborsten och skrubba försiktigt de tillbehör som blötlägger tills de är rena. Skölj dem med klart kranvatten och placera dem på en säng av pappershanddukar. Låt tillbehören torka helt.

Steg 6

Torka insidan av akvariet och sniffa för att se till att ingen blekdoft kvarstår innan du lägger det rena substratet och torra tillbehör tillbaka i det skäggiga drakehabitatet.


Video: Arthur (2011)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Ger En Maltesisk En Valpskärning

✔ - Relief Of Cold & Congestion In Cats

✔ - Normal Valp Viktökning För Första Veckorna


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!