Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Rengör Vitt Hår Runt En Hunds Mun

Fläckar runt ögon och mun kan påverka hundar av alla raser; de är dock mer märkbara i vitfärgade hundar, såsom bichons, malteser, vita pudlar eller westies.


Fläckar runt ögon och mun kan påverka hundar av alla raser; De är dock mer märkbara i vitfärgade hundar, såsom bichons, malteser, vita pudlar eller Westies. Fläckar runt munnen är vanligtvis bruna eller röda och beror på konstant salivation och oxidation av hundens saliv samt de artificiella färgämnena i mat eller matskålar. Fläckarna kan också bero på ackumulering av bakterier eller jästceller, vilket också bidrar till bildandet av tårfläckar.

Hur man rengör vitt hår runt en hunds mun: runt

Steg 1

Torka området runt hundens mun efter varje måltid eller efter att ha druckit vatten. Om området runt munnen blir fuktigt underlättar detta ackumulering och uppbyggnad av jästceller eller bakterier, vilket leder till den fula färgningen runt munnen. Använd en ren handduk och byt handduken dagligen.

Steg 2

Använd whitening shampoo på din hund och applicera den på området runt munnen. Skölj väl.

Steg 3

Förbered en lösning med lika stora mängder borsyrapulver, babypulver och mjölk av magnesia för att avlägsna fläckar. Blanda väl och applicera på området runt munnen. Låt håret torka och borsta av. Borsyra verkar som ett antiseptiskt medel och hämmar tillväxten av jästceller och bakterier. Ett annat recept innebär att man blandar en del borsyrapulver med en del majsstärkelse och tillsätt vatten, så att du får en pasta. Applicera pastan på det färgade håret och låt det torka. Borsta av och torka ansiktet med en ren handduk.

Steg 4

Filtrera hundens vatten eller ge det bara destillerat vatten. Mineralerna i vattnet kan färga håret runt munnen.

Steg 5

Konsultera din veterinär om maten du ger ditt husdjur. Om det har konstgjorda färgämnen kan dessa bidra till missfärgning av håret runt hundens mun. När du torkar din hunds mun efter varje måltid kan bidra till att minska dessa fläckar, kan du också byta till en mat som inte har några artificiella tillsatser eller förbereda hemlagad mat med naturliga ingredienser för ditt husdjur.

Steg 6

Investera i keramiska mat och vattenskålar om du för närvarande använder metallskålar. Vissa metaller kan bli rostiga och rosten kan överföras till hundens hår och lämnar de otäcka bruna fläckarna. Om du fortfarande vill använda metallskålar, se till att du väljer rostfria produkter.


Video: Maroon 5 - Girls Like You ft. Cardi B

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Ögonutveckling Hos Nyfödda Valpar

✔ - Ska Jag Sätta Lotion På Min Hunds Tassar?

✔ - Kan Jag Använda Bio-Olja På Min Hund?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!