Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Jämför En Hunds Och Människors Anatomi

En jämförelse mellan hund och mänsklig anatomi måste nödvändigtvis innebära att alla kropps-människor och hundar delar samma molekylära och cellulära strukturer, organ och system, med stora skillnader som bara visar fysiologi och struktur.


En jämförelse mellan hund och mänsklig anatomi måste nödvändigtvis innebära att alla kropps-människor och hundar delar samma molekylära och cellulära strukturer, organ och system, med stora skillnader som bara visar fysiologi och struktur.

Hur man jämför en hunds och människors anatomi: människors

Identifiering

En hunds och en människors bruttanatomi består av en uppsättning biologiska system - reproduktions- och urinvägarna hos skelett- och integumentär-, matsmältnings-, muskels-, lymfatiska och endokrina, kardiovaskulära, respiratoriska, nervösa, urinvägar, manliga och kvinnliga. Varje system består av organ, körtlar och blodkärl som arbetar i djurets kropp för att stödja särskilda funktioner. Alla däggdjur har samma biologiska system på ungefär samma platser i olika kroppar. varierande storlekar och former är vanligtvis de enda utmärkande egenskaperna.

Fungera

Skelett- och integumentärsystemen inkluderar alla ben, hud, hår och naglar i däggdjursskroppen. Skydda organen och mjuka vävnader från skada och sjukdom är den primära funktionen hos båda systemen, medan huden och håret (eller pälsen) isolerar mot värmeförlust.

Matsmältningssystemet består av munnen, tänderna, spottkörtlarna, matstrupen, magen, gallblåsa, stora och små tarmar, bukspottkörtel och lever. Mat och näringsämnen absorberas, sprids och slutligen elimineras genom matsmältningssystemet.

Kardiovaskulärsystemet innefattar hjärtat och blodkärlen och utför jobbet med att pumpa blodinnehållande näringsämnen och syre i hela kroppen.

Hormoner (kemiska ämnen som gör att andra organ i kroppen blir aktiva) produceras i sköldkörtel-, parathyroid-, binjurs- och bukspottskörteln i det endokrina systemet. Lymfkörtets lymfkörtlar och kärl hjälper till att immunisera kroppen mot sjukdom. Detta system arbetar också med hjärtat och blodkärlen för att återföra ackumulerande kroppsvätskor i blodflödet.

Humana och hundens andningsorgan består av näsan, luftstrupen, lungorna och lungornas bronkier (mindre luftvägar). Detta system är ansvarigt för intag av syre i kroppen och eliminering av koldioxid.

Det urogenitala systemet är en kombination av manliga eller kvinnliga sexuella / reproduktiva organ och organen i urinvägarna - njurarna, urinblåsan, urinröret och urinröret. De reproduktiva organen hos både hundar och människor utgör den sperma och ägg som behövs för att producera avkommor. Avfallsprodukter och toxiner avlägsnas ur kroppen i urinen genom urinvägarna.

Funktioner

Inately liknar både fysiologi och funktion, skiljer människans och hundarnas anatomi på sätt som är relevanta för utvecklingen av varje art. Canine eye, som har två typer av kon-celler, ser ett annat färgområde än det mänskliga ögat, som har tre typer. Hundfärgsvision liknar människans rödgrön färgblindhet. En människas ryggradsskelett har samma antal ben som en hund, men hundens coccyx (svansbenet) har ett antal mindre ben knutna till det som bildar hundens svans.

Storlek

Eftersom den moderna hunden utvecklats från att jaga djur, är cortexen hos hundens hjärna som styr luktsansen mycket större än motsvarande del av den mänskliga hjärnan. Däremot är hjärnan - den tänkande, resonemangsdelen - av den mänskliga hjärnan större än hundens.

Den vuxna hundens skalle växer 42 tänder, inklusive fyra extremt framstående hundtänder, på grund av ett köttätande förflutet. Hundens tänder är skarpa och spetsiga för att hunden ska kunna riva och tugga kött. Människor börjar livet med 20 lövträd som faller ut och ersätts av 32 vuxna tänder. Slöta, plana människa tänder slipa korn och tugga kött; rivningsfunktionen utvecklades inte eftersom mänskliga förfäder var primärt allmänt förekommande.

De reproduktiva och sexuella systemen hos båda arterna har liknande organ, men dessa organ fungerar på något annorlunda sätt. Den manliga hundens penis svullnar och svänger nedåt efter utlösning, ibland tvingar hanhunden att förbli fäst vid honan och låta spermierna stanna kvar i kvinnans vagina. Livmoderns livmoder har två fack eller "horn". Till skillnad från en mänsklig livmoder som endast har ett fack, är hundens livmoder bildad för att utveckla och vårda två eller flera embryon samtidigt.

Betydelse

Eftersom hund och mänsklig anatomi är så likartad har mycket humanmedicin utvecklats genom laboratorietestning på hundar. Omvänt använder veterinärer rutinmässigt mänskliga mediciner - märkta och doserade för djur eller off-label - på sina hundproventer.


Video: Katter - Tips på hur man ritar underbara pälsbollar!

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Långt Bort Kan En Hund Upptäcka Doft?

✔ - Varför Ger Min Hund Alltid Mig Sin Tass?

✔ - Svavel För Kontroll Av Loppor På Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!