Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Skapar En Whelping Box För En Shih Tzu

Shih tzus Àr söta och lekfulla hundar som Àr smÄ men kan ha stora attityder.


Shih Tzus Àr söta och lekfulla hundar som Àr smÄ men kan ha stora attityder. Deras personligheter och bÀrbara storlek gör de smÄ hundarna populÀra, och mÄnga mÀnniskor blir livslÄnga fans. Om du bestÀmmer dig för att odla din Shih Tzu, se till att du Àr redo. En av nyckeltillförseln Àr en whelping box för moderen att anvÀnda för att amma valparna efter att de Àr födda.

23901775

Shih Tzu-mödrar behöver en whelping box för att hÄlla sina valpar innehÄlla.

Steg 1

VÀlj en ruta som du kan anvÀnda för whelping. Den hÀr rutan ska vara tillrÀckligt stor för att hunden ska ligga, stÄ upp, vÀnda och skifta bekvÀmt utan att trÀnga eller Àventyra sina valpar. En sÀker satsning Àr att anvÀnda en lÄda som Àr ungefÀr dubbelt sÄ stor som moderhunden.

Steg 2

SÀtt lÄdan pÄ golvet och mÀt den mot din Shih Tzu. Klipp ut den ena sidan av lÄdan öppna framsidan. NÀr du skÀr ut framsidan av lÄdan, lÀmna en lÀpp i botten som kommer upp till moderens hundmag. Denna lÀpp Àr utformad för att hÄlla valparna inuti lÄdan samtidigt som moderen kan komma och gÄ som hon önskar. LÀppen ska inte vara sÄ lÄng att den skrapar hennes mage eller hennes bröstvÄrtor, men det ska vara tillrÀckligt högt att ungarna inte kommer att kunna komma över den tills de Àr Àldre. Eftersom en Shih Tzu stÄr mellan 8 och 10 tum lÄng, bör denna lÀpp vara ca 3 tum.

Steg 3

Fyll hÀnglÄdan med filtar och lÀgg den pÄ ett sÀkert stÀlle. Se till att din hund vet att den Àr dÀr; Det hÀr blir hennes bo dÀr hon föds. En av de första tecknen pÄ övergÄende arbete Àr nÀr en hund börjar hÀcka, sÄ se till att hÄlkassen placeras i det omrÄde dÀr födelsen kommer att Àga rum.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Gör Fiskmat Till Feed Tilapia

✔ - Varför Förlorar Min Hund Sin Röst?

✔ - Är Katter Nattliga?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!