Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Bestämmer Vilken Är En Svart Australorp Rooster Och Vilken Är En Svart Australorp Henne?

_black australorps_ är tunga dubbla kycklingar härstammande från svarta _orpington_ kycklingar, som importerades till australien.


Svarta Australorps är tunga dubbla syften kyckling nedstämd från svart orpington kycklingar som importerades till Australien. Några korsar gjordes med Australiensiska langshan kycklingar. Rasen var ursprungligen kallad nytta svart Orpington för att skilja det från fåglar som produceras för show. Australorps namn togs i bruk och antogs officiellt i Australien 1930. Män och honor kan särskiljas av kropps- och fjäderformer, och av deras kamstorlekar.

Fritt utbud kyckling i gården med pumpor

En svart Australorp kyckling med pumpa bitar i fält

Kroppsform

Svart höna

En svart australiensisk höna i ett hölje

Både manen och den kvinnliga australien är tunga fåglar, representativa för deras Orpington arv och typiska för raser med två ändamål. Båda könen har U-form toplines; dock har hanar mer uppstigna vagnar, som håller sina huvuden högre än högsta punkten av deras svansar. Hens har djupare buk och mer smidiga bäckenben för att rymma äggläggning. Skillnaden i hållning - och i mindre utsträckning benbenen - ses hos kycklingar innan sekundära egenskaper utvecklas.

Wattle och Comb

svart kuk med röd kam krossad på gräset

En svart australiensiska rooster utomhus

Varje Australorp kyckling har en enda röd kam. Hane har högre kamar än hönor, och manliga kan vara en mer levande färg. Dessutom, roosters ' slör, de hängande köttiga tillväxterna på vardera sidan av sina näbben, är också större och mer levande än de på höns.

Fjäderform

Mödrar vakande öga

En svart Australorp höna och chick

Svarta Australorps, båda höns och roosters, har svarta fjädrar, alla med en grön iriserande glans. Roosters har distinkt långa, smala fjädrar med spetsiga spetsar över halsen och axlarna samt över toppen av sina rumpor. Dessa hackel och sadel Fjärrarna kommer gradvis in som roosters mogna. Däremot har höns bara de närliggande fjädrarna som båda könen har. Dessa fjädrar har avrundade spetsar och är bredare än hackle och sadelfjädrar. Slutligen saknar höns haler den långa, böjda skära fjädrar som roosterhaler har.

Ben Shanks

Svart kyckling på en gård

En närbild på en Australorp kyckling

Australorps rasstandard kräver att båda könen har starka, medellängda ben, svart eller skiffer i färg, med fyra "raka och välspända" tår. Mogna tuppar har en klo mitt på varje ben, kallad a sporre. Några roosterägare har tagit bort denna spår för att förhindra att andra fåglar - eller själva - blir skadade.

Vent Sex

tupp

En Australorp rooster i en penna

Hane och hönor har interna könsskillnader som experthanterare kan identifiera i kycklingar genom en process som kallas vent könsbestämning - de pressar försiktigt en chick och öppnar ventilerna för att se könorganen inuti. En utbildad individ borde aldrig genomföra vent könsbestämning, eftersom felaktig teknik kan döda en kyckling.

Kontrasterande Vocalizations

Fjäderfän.

Australorp höns och gäss i en snöig gård

Som med andra kycklingar kommer Australorp roosters ofta kråka. Däremot gör hönor bara klickande ljud. Vissa manliga kycklingar kan vara mer vokal än kvinnliga kycklingar, men den här metoden för att kyssa kycklingar är inte en riktig.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Varför Bryter Hundar När Det Inte Är Varmt?

✔ - Hur Man Ger Fiskolja Till Hundar

✔ - Vad Det Betyder När Ditt Hus Inte Kommer Ihåg Dig


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!