Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man FĂ„r En Kanin Att Dricka Vatten

Kaniner mÄste ha konstant tillgÄng till vatten. För att sÀkerstÀlla att din kanin fÄr tillrÀckligt med dagligt vattenintag, kan du erbjuda en vattenskÄl, en flipflaska och gröna blad.


Kaniner har ett komplext matsmÀltningssystem, vilket krÀver att de har konstant tillgÄng till mat, sÀrskilt högkvalitativt hö och vatten. En kanin som slutar Àta eller dricka eller som inte dricker tillrÀckligt kan gÄ in i gastrointestinal stasis, eller ileus, ett livshotande tillstÄnd som kan leda till döden pÄ sÄ lite som 24 timmar. Du kan dock uppmuntra din kanin att dricka pÄ flera enkla sÀtt.

VattenskÄl eller Sippelflaska?

Kaniner dricker vanligtvis mer vatten frÄn en skÄl. Men om du anvÀnder en vattenskÄl eller en flaskflaska, beror det verkligen pÄ dina kanins önskemÄl. Du kanske vill erbjuda bÄde en vattenskÄl och en flip-flaska.

VattenskÄl

Vissa kaniner Àlskar att kasta saker, inklusive deras vattenskÄl. AnvÀnd en robust keramisk eller metallkornskÄl som din kanin kommer att ha svÄrt att ta upp. Undvik plast eftersom det kan kastas och tuggas. Kontrollera hela dagen för att din kanin har gott om rent vatten. Dra fallna strÀngar av hö eller annan mat ur vattnet för att förhindra mögel. (Se referenser 1)

Sippelflaska

Kaniner kan lÀra sig att anvÀnda en vattenflaska med coaxing. Smörja en liten bit banan pÄ klÀdseln för att uppmuntra din kanin att dricka. Torka bort de uneaten bitarna av banan för att undvika ruttning. NÀr din kanin anvÀnder klÀdflaskan pÄ egen hand, sluta anvÀnda banan.

VÀlj en tippflaska som har en metall, snarare Àn en plast, smutsmekanism. Kaniner har skarpa tÀnder som kan skada plasten.

HĂ„ll det rent

Ge din kanin fÀrskvatten dagligen för att uppmuntra att dricka. TvÀtta din kanins dricksapparat dagligen med varmt vatten och ett mildt rengöringsmedel för att förhindra tillvÀxten av bakterier. Skölj noga tvÀttmedlet frÄn skÄlen eller flaskflaskan innan du fyller med fÀrskt vatten.

Feed Leafy Greens Daily

Ge din kanin frÀscha, gröna grönsaker, som romaine sallad, varje dag för att hjÀlpa till med vattenintag. Den allmÀnna regeln Àr för varje 5 pund din kanin vÀger, erbjuda minst 4 koppar fÀrska, gröna gröna. Skölj grönarna och tjÀna dem vÄta för att hjÀlpa till med vattenintag.

Konsultera en kanin-savvy veterinÀr

Om din kanin vÀgrar att Àta eller att dricka, vilket kan indikera en sjukdom eller början av ileus, kontakta omgÄende en veterinÀr.

En veterinÀr kan instruera dig att ge din kaninvatten eller osmÀlt Pedialyte via spruta och berÀtta hur ofta och hur mycket du ska ge.

För att ge kaninvattnet med spruta:

  • SĂ€tt försiktigt in sprutan i kaninens mun bakom snedningarna.
  • Lossa sprutan lĂ„ngsamt och hĂ„ll den Ă„t sidan för att förhindra att vattnet gĂ„r in i kaninens luftrör.
  • LĂ„t din kanin tillrĂ€ckligt med tid att svĂ€lja vattnet eller, om du ger mat, att tugga dĂ„ svĂ€lja.


Video: HUR DU LÄR DIN KANIN TRIX - FAIL!!

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Kanarie Att Sjunga

✔ - Är Katter Nattliga?

✔ - Bartonella Infektion Hos Hundar: Tecken, Orsaker Och Behandling


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!