Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Bli Av Med Alger I Din Fisktank

Att ta bort alger frÄn en tank Àr en av de oÀndliga sysslor som Àr en del av att hÄlla ett hÀlsosamt akvarium.


Att ta bort alger frÄn en tank Àr en av de oÀndliga sysslor som Àr en del av att hÄlla ett hÀlsosamt akvarium. Alger Àr mikroskopiska organismer som flyter fritt i vattnet eller vÀxer pÄ akvariemönster, prydnadsvÀxter, vÀxter och andra ytor. Alger kan vara gröna, röda, lila och andra fÀrger, och de vÀxer i olika former, inklusive trÄdar, flÀckar och missfÀrgning av vatten. Alla fisktankar har nÄgra alger, och vanligtvis pÄverkar de bara tankens utseende, men överdriven algenvÀxt kan vara skadlig för fisk.

Discus fisk (Symphysodon) simma under vattnet

Överlagring av en tank kan orsaka problem med alger.

Förebyggande av alger

Att minska överdrivna nÀringsÀmnen och ljus ger den bÀsta lÄngsiktiga lösningen pÄ alger i en tank. Algen nÀringsÀmnen inkluderar sönderfall fiskmat, fisk avföring och andra organiska Àmnen. Alger trivs ocksÄ i höga ljusnivÄer. Foder din fisk bara sÄ mycket mat som de kan Àta pÄ 30 sekunder till en minut. Foder aldrig dem sÄ mÄnga fiskflingor att vissa faller till akvarietagen innan de Àts. UtsÀtt inte din fiskbehÄllare i mer Àn sex till Ätta timmars ljus per dag och lÀgg det inte i ett omrÄde som tar emot direkt solljus. StÀll in en akvarell ljus timer för att slÄ pÄ och av vid vissa tider pÄ dagen. Nya fisktankar upplever ofta algerblomningar medan tanken sÀtter sig i en hÀlsosam cykel. Vattnet i nya tankar blir vanligtvis naturligt över tiden.

Ta bort alger

Regelbunden rengöring och vattenförÀndringar kan hÄlla de flesta algerna problem i fisketankar i kontroll. Ta ut ornament ur akvariet och rengör dem med en algerkudde. Blöt föremÄlen i fem minuter i en lösning av 1 del hushÄllsblekmedel till 20 delar vatten. Skölj dem noggrant i rent vatten tills du inte kan luktar blekmedel pÄ dem. Dra algentillvÀxten ur tanken och skrapa alger frÄn tankvÀggarna och andra ytor med en algerkudde eller annat specialt rengöringsverktyg. AnvÀnd inte köksrengöringsutrustning. Dessa kan innehÄlla kemiska rester som Àr skadliga för fisk och vÀxter. Byt tankvattnet efter rengöring. Kranvatten innehÄller nÀringsÀmnen som hjÀlper algerna att trivas, sÄ innan du lÀgger till det i ditt akvarium, applicera en vattenkemisk neutraliserare eller anvÀnd en omvÀnd osmos / deionisering eller RO / DI filter. Byt upp till 30 procent av akvarievattnet med fÀrskvatten varje vecka. Grönt vatten rensas ofta om du gör dagliga förÀndringar pÄ 10-15 procent.

Filter och Sterilisatorer

Akvariefilter och sterilisatorer hjÀlper till att styra alger. Biofilters hÄller vatten friskt för fisk; utan ett biofilter kan vattnet bli grönt. Diatom / mikronfilter hjÀlper till att göra grönt vatten klart. Proteinskimmare filtrerar akvarievatten och tar bort det organiska materialet som algerna matas pÄ. En UV-sterilisator Àr en annan lösning för överdrivna alger i en tank. Vatten som passerar ett UV-filter exponeras för ljus som dödar algerna. En UV-sterilisator kontrollerar inte alger som Àr fÀsta pÄ ytor i en tank, men det styr algsporer och hjÀlper till att förhindra tillvÀxt. det dödar vattenmikroorganismer som passerar genom det men eliminerar inte dödalger frÄn tanken som ett filter skulle.

Alger Eaters

Flera fisk, sniglar och krabbor Àter alger och Àr effektiva för att hÄlla algtillvÀxten under kontroll i en tank. Kinesiska alger Àtare, plekos och andra fiskar innehÄller alger i kosten, men de Àter inte alla typer av alger och dÀrför kommer de inte nödvÀndigtvis att Àta problemalgerna i en tank. Foder alger som Àter fisk med alger eller grönsaker nÀr de har rengjort tanken för att förhindra svÀlt. Ett annat alternativ för att kontrollera alger Àr att lÀgga till alger som Àter sniglar, krabbor eller andra varelser. Liksom algenÀtande fisk Àter ingen av dessa arter alla algsorter. För att tÀcka alla möjliga algtyper marknadsför vattenlevnadsleverantörer en cocktail av levande organismer under namn som alger besÀttning, alger kontrollpaket och revvaktare. Kommersiella alger-behandlingskemikalier kan vara effektiva pÄ kort sikt. Men lÄngsiktiga effekter kan innefatta döda alger som förorenar vattnet, filterskadorna och skador pÄ sniglar, rÀkor och annat vattenlevande liv.


Video: BiobrÀnsle frÄn alger

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - The Best Rock Flooring Att AnvĂ€nda För Hund Kennlar

✔ - Hur Man Gör Din Egen Mjölkbyte För Lamm

✔ - Är Valparens Öron StĂ€ngd Vid Födseln?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!