Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Rensas Av Loppor FrÄn Katter Med Naturlig Botemedel

NÀr det gÀller att bli av med kattloppor naturligt krÀvs en helhetssyn. Det innebÀr att angripande loppor inte bara genom att lÀgga ett botemedel mot katten utan att behandla dina mattor och inredning. Du mÄste bryta hela loppans livscykel, inte bara döda befintliga skadedjur. Vakuum ofta.


Vi har bara en planet, och det Àr vÄr plikt att skydda den. Det innebÀr att man anvÀnder sÄ fÄ potentiellt farliga kemikalier som möjligt. Du trÀnar förmodligen grön husgrön och grön grÀsmatta, eftersom du vet att de kortsiktiga fördelarna med hÄrda kemikalier inte Àr vÀrda de lÄngsiktiga riskerna. Samma sak gÀller nÀr det gÀller att eliminera husdjursparasiter, som loppor. Naturliga loppmedel kan innebÀra lite mer anstrÀngning frÄn din sida, men det kan innebÀra en friskare katt pÄ lÄng sikt.

Lekfull kattunge katt

Loppkammen

NÀr du anvÀnder naturliga loppmedel för katter Àr vanlig loppkammning en absolut nödvÀndighet för att spÄra din framgÄngsgrad. PetMD rekommenderar att du uppmÀrksammar huvudet pÄ huvudet, ljummen, armhÄlorna och svansens botten, som det Àr dÀr loppor samlas. Ge din katt en bra loppkammning minst tvÄ gÄnger dagligen och hÄll en kopp tvÄlvatten i nÀrheten för att drunkna eventuella loppor du hittar. Om du anvÀnder en naturlig botemedel och loppanivÄn förblir hög, det Àr ett tecken pÄ att det Àr dags att anvÀnda en annan typ av behandling.

Diatoméjord

Diatoméjord, kÀnd som DE, Àr en effektiv loppmördare, men applicera den inte direkt pÄ din katt eftersom det kan torka huden. DE bestÄr av fossila alger, och nÀr loppor och andra insekter kommer i kontakt med det, dehydrerar deras exoskeletoner. AnvÀnd alltid matkvaliteten, inte poolen DE i ditt hem för lopputrotning. StÀnk det runt de platser dÀr din katt oftast hÀnger ut.

Innan du lÀgger ner DE, dammsug omrÄdet noggrant för att samla loppÀgg. DE kommer inte att döda Àgg, och du vill inte ge dessa Àgg möjlighet att klÀcka bara för att döda babylopporna. LÀmna DE pÄ plats i nÄgra veckor för att bryta hela loppcykeln. Vakuum upp pulvret nÀr den tiden kommer.

VĂ€xtbaserade behandlingar

NÀr det gÀller hundar och loppor, har du fler vÀxtbaserade och eteriska oljevalg Àn hos kattdjur. VÀxtbaserade essenser och extrakt som inte stör hundar kan ha en skadlig, till och med eventuellt dödlig effekt pÄ katter. Det finns dock vissa vÀxtbaserade lÀkemedel som kan bli av med kattloppor. Det finns de som du kan ansöka direkt pÄ din katt, och andra som du lÀmnar pÄ hans sÀngklÀder eller i hans favoritlappar.

Rosemary Àr en utmÀrkt naturlig loppavstötningsmedel. Cattime rekommenderar att slipa löven i ett pulver och sprinkla det pÄ kattens vanliga sovande omrÄden. Lavendel Àr en annan ört som inte Àr skadlig för katter, men avstöter loppor. Du kan köpa en lavendel spray för katter eller göra din egen med lavendel eterisk olja och destillerat vatten, men spray inte nÀra din katt ansikte.

Aloe Vera juice Ă€r en annan bra loppavstötningsmedel. Blanda saften med lite cayennepeppar för extra kraft i en kattspray. Återigen, se till att inte spruta blandningen nĂ€ra kattens ansikte.

HĂ„ll allt rent

Det finns ett plus att anvÀnda naturliga loppmedel för kattlopputrotning. Ditt hus kommer att se renare ut Àn nÄgonsin. Det beror pÄ att nÀr loppor finns i ditt hem, lÀgger de Àgg överallt. Det betyder att kampen mot dem innebÀr stÀndig rengöring, dammsugning och tvÀttning.

Regelbunden dammsugning, dagligen om möjligt, suger upp loppisÀggen. Utan mattan, anvÀnd vakuum pÄ klÀdsel och sÀllskapsdjur sÀngklÀder. Töm vakuumpÄsen utomhus för att sÀkerstÀlla att loppor inte kvarstÄr i huset. Om möjligt, behandla dig med en professionell mattrengöring för extra djup, men du mÄste fortfarande följa upp med ofta dammsugning.

TvÀtta kattens sÀngklÀder minst en gÄng i veckan med varmt vatten. Vissa ÀppelcidervinÀger eller citronsaft i tvÀttmaskinen kommer att fungera som en mild loppavvisande nÀr du sÀtter pÄ sÀngklÀderna igen. NÀr det gÀller att eliminera kattloppor naturligt Àr det noggrannhet.


Video: David Guetta & Sia - Flames (Official Video)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Tar Hand Om En Applehead Chihuahua

✔ - Vad Ska Man Göra Om Din Hund Har Illaluktande Analkörtlar

✔ - Nasal Decongestants Som Är SĂ€kra För Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!