Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Groom A Cat

Hur man stallar en katt beror pÄ din katt och om han Àr ett lÄngt hÄr som ett persiskt eller korthÄr, men alla katter drar nytta av regelbunden grooming. Medan lÄnghÄr behöver groomsas ungefÀr varje dag, har korthÄrda katter bra med en gÄng i veckans grooming session.


Kvinna kamar en dozing katt pÀls.

Hur man brudar en katt lÄter som en ganska enkel, enkel uppgift, eller hur? Ta en borste, en kam och kanske ett snyggt dematverktyg, och du Àr pÄ vÀg till lycklig grooming magi. Men ingenting Àr sÄ enkelt som det verkar. Grooming en katt Àr seriös verksamhet. Och förutom att vara oklanderligt, mÄste katter bli preparerade för sin hÀlsa.

Ja, grooming din katt Àr avgörande och tar mycket mer finess Àn att bara skryta nÄgra coola groomingverktyg. Faktum Àr att du behöver en mÀngd olika verktyg för att göra jobbet. Och om din katt inte Àr ett stort fan av att bli borstat eller badad, har du ditt arbete skuret ut för dig. HÄll bara tre saker i Ätanke; var försiktig, brudgummen huvud-till-tÄ, vet nÀr du ska sluta och behÄll hennes favoritbitar praktiskt.

I slutÀndan Àr grooming en katt inte bara för att hÄlla din katt pÀls smidig, mjuk och glÀnsande, men ocksÄ för en mÀngd andra katt wellness skÀl. Regelbundna grooming kontrollerar överdriven shedding som orsakar hÄrbollar, och kan ocksÄ varna dig för hudhÀlsoproblem som mjÀll, rodnad eller skalning, eller till och med loppor eller fÀstingar. Det Àr ocksÄ ett tillfÀlle att kolla pÄ tumörer och andra klumpar, stötar, skrapor och nedskÀrningar, eller nÄgot som Àr onormalt. Och för dig Àr din katt en av fördelarna med att stÀda din katt, att dina möbler och klÀder förblir relativt pÀlsfria och mindre fuzzy tumbleweeds rullar runt ditt hem.

Fluffig vit katt ligger ner och tittar pÄ kameran

Hur ofta mÄste katter bli preparerade?

LĂ„nghĂ„riga katter: Det finns bara ingen vĂ€g runt det, de flesta lĂ„nghĂ„riga katterna behöver smygas varje dag. NĂ„gra med lĂ„ng eller jĂ€mnt medellĂ„ngt hĂ„r har kladdiga, mjuka, oskrĂ€nkta plagg av bomullsgodis, medan andra har silkeslena, jĂ€mna ytor som snurras mindre. Hur som helst mĂ„ste dessa lyxiga, lĂ„nga jackor vara borstade (inte badade) varje dag för att hĂ„lla din ljusögda och buskiga katt glad, frisk och sportig en vacker hĂ„rrock. Om du inte har tid att investera i den hĂ€r uppgiften, undvik att lĂ€gga till en lĂ„nghĂ„rig katt, som en persisk, Maine-coon eller Himalayan (kors mellan en siamesisk och persisk) till ditt hushĂ„ll. Även om du inte Ă€r ute efter den dagliga groomingen men vill Ă€lska en lĂ„nghĂ„rig katt, gör du lite forskning pĂ„ den norska skogskatten, som krĂ€ver mycket mindre underhĂ„ll Ă€n de flesta lĂ„nghĂ„r.

I annat fall kommer ett lĂ„nghĂ„r kvar till sin egen sjĂ€lvhĂ€lsning sannolikt att hamna i obekvĂ€ma, till och med smĂ€rtsamma mattor som sĂ„ smĂ„ningom kommer att krĂ€va en större skjuvning hos veterinĂ€rer eller groomers, kĂ€rleksfullt kĂ€nt som en lejonklippning. Och medan du Ă€r "kung av djungeln" Ă€r oh-so-chic och super söt, det har dess nackdelar som solbrĂ€nna, skrap och skĂ€r pĂ„ grund av exponerad hud — och vilken katt tycker om att vara kall? DĂ€remot Ă€r en vackert underhĂ„llen kappa en katt slingrande Ă€ra, och en av de fysiska egenskaper vi Ă€lskar mest om vĂ„ra katter. Att se alla fluffiga och utsökta bidrar mest sannolikt till deras smug, sjĂ€lvsĂ€ker beteende. Framför allt Ă€lskar du din katt och en av de sĂ€tt du kan hĂ„lla honom smidig, glittrande och nöjd Ă€r att följa en konsekvent grooming regimen.

KorthĂ„riga katter: Betydligt mindre underhĂ„ll krĂ€vs för korthĂ„riga katter som Absynnian eller Burmese. Men korthĂ„r behöver fortfarande regelbunden grooming — bara inte varje dag. En gĂ„ng i veckan Ă€r optimal för mĂ„nga, till exempel de med kort, wiry eller obefintlig pĂ€ls som inte blir tĂ€tt sammanflĂ€tad eller knuten som deras lĂ€ngrehĂ„riga kusiner. Bland dem Ă€r följande:

 1. Brittisk shorthair.
 2. Devon Rex.
 3. Sphynx (hÄrlös).
 4. Skotsk vik.
 5. Siames.

PortrÀtt av en söt katt som sitter pÄ golvet

Prepping din katt för grooming

Börja grooming tidigt i din katt liv för att vĂ€nja henne pĂ„ förfarandet. Introducera borstning, kamning, rengöring öron, klippa naglar och bada försiktigt och lĂ„ngsamt. Gör erfarenheten av att bli preparerad nĂ„got att se fram emot; nĂ€stan som en behandling. Åh, och som för godis, ha hennes favorit pĂ„ vĂ€ntelĂ€ge. Var medveten om beteendeindikationer och sluta omedelbart om din katt blir upprörd eller arg. TĂ„lamod Ă€r nyckeln och det Ă€r inte vĂ€rldens Ă€nde om du mĂ„ste försöka igen senare eller nĂ€sta dag.

Som med allt som Àr nytt eller konstigt kan katter, eller sannolikt, reagera. MÄlet för grooming Àr att associera processen med positiva saker, som godis och tillgivenhet. Ignorera eventuella negativa beteenden medan du introducerar grooming och alltid fokuserar pÄ positiv förstÀrkning.

Förbered ditt utrymme

NÀr du groomar din katt behöver du ett utrymme borta frÄn resten av hushÄllet och andra husdjur. Helst kommer du att ha ett bord eller bÀnkskivan som du kan tÀcka med en handduk. Din grooming utrymme bör inkludera tillgÄng till vatten för badning eller alternativt anvÀnda en vattenlös schampo, som din katt antingen accepterar sprutas direkt pÄ henne, eller kanske inte. Om inte, spraya bara nÄgra pÄ hÀnderna eller en trasa eller en pappershandduk, arbeta sedan i kattens kappa för samma fördelaktiga effekt.

Kvinna som anvÀnder en kamborste den persiska katten

Samla dina verktyg och produkter

Du behöver inte de dyraste verktygen i stan men köper de bÀsta verktygen du har rÄd med. Kvalitetsverktyg gör verkligen en skillnad. Din lokala sÀllskapsdjurförsörjningsbutik borde ha mÄnga av dem att vÀlja mellan. HÀr Àr nÄgra att övervÀga att lÀgga till din grooming arsenal:

 • Wire slicker brush: En platt metallborste, en trĂ„dslipborste, har smĂ„, fina trĂ„dborstar böjda i en vinkel. Det tar bort lös pĂ€ls och hjĂ€lper till att hĂ„lla mattan av lĂ„ngt hĂ„r.
 • Underrock rake: Detta verktyg har en kombination av breda och smala tĂ€nder och Ă€r ovĂ€rderlig för grooming dubbla belagda katter. Det sĂ€tt de jobbar pĂ„ Ă€r att tunna den tjocka underplattan, vilket gör att den Ă€r fri frĂ„n tĂ€nglar.
 • AvhĂ€rdningsverktyg: Detta mĂ„ste ha verktyg finns i flera iterationer. Till exempel Ă€r Furminator ett utmĂ€rkt verktyg för att minska lös pĂ€ls. Och det finns flera andra pĂ„ marknaden som Ă€r vĂ€rda att övervĂ€ga.
 • Mjukborste: Denna gamla standby Ă€r utmĂ€rkt för att ta bort smuts, skrĂ€p, lös hĂ„r och döda hudceller frĂ„n kattens kappa. OcksĂ„ anvĂ€ndbart för att distribuera oljor genom kattens kappa för att lĂ€mna den skinnande och slĂ€ta, du vill sĂ€tta upp din grooming session med denna hjĂ€lpsamma pensel.
 • Metallkam: Denna kam bör ha tĂ€nder som har stora utrymmen mellan dem och anvĂ€nds för att förhindra en tĂ€t underrock frĂ„n mattning.
 • Mat Splitter: Oavsett din uppmĂ€rksamhet pĂ„ grooming, fĂ„r ibland lĂ„nghĂ„riga katter fortfarande mattor i sina rockar. En matsplitter gör vad det sĂ€ger; splittmattor. Ett tips Ă€r att anvĂ€nda en sömlĂ„sare om du inte har en Ă€kta mattskivare. Akta dig för att bryta upp mattor, sĂ„vida de inte Ă€r uppenbarligen inte farliga att arbeta ihop, annars kan du oavsiktligt skĂ€ra din katts kĂ€nsliga hud.
 • Loppekam: Denna kam har tĂ€nder som Ă€r nĂ€ra varandra för att fĂ„nga de diminutiva lopporna (förhoppningsvis inte) i kattens kappa. Loppkammen tar bort loppor frĂ„n katten, men kom ihĂ„g att det bara Ă€r toppen av isberget. Loppor lever inte pĂ„ din katt utan i sprickor och sprickor i ditt hem. En loppkam Ă€r en tidig varning om att du mĂ„ste bli av med en loppinfarkt i ditt hus. Denna cue indikerar ocksĂ„ att du bör övervĂ€ga loppor / tick-preventives för din katt.
 • Nagelklippare: Det Ă€r viktigt att hĂ„lla kattens klor under kontroll, annars kan de vĂ€xa sĂ„ lĂ€nge blir de inte bara obehagliga för att gĂ„ men slutar vĂ€xa in i tassarna.
 • Dematationsspray eller mousse: Denna produkt Ă€r utvecklad för att bryta upp mattor och applikationen följs upp med kamning.
 • Vattenlöst schampo, sköljmedel utan sköljmedel, eller vanlig kattssĂ€ker schampo: VĂ€lj det lĂ€mpligaste schamponet för din katt.
 • Coat conditioner: VĂ€lj frĂ„n ett brett utbud av kattskonditioneringsmedel för att ge skinn och mjukhet till hans kappa.
 • Kattservetter: Duftfria, hypoallergena kattservetter Ă€r sĂ€kra för daglig anvĂ€ndning och fantastiska instĂ€llningar mellan grooming sessioner. Deras milda rengöringsmedel neutraliserar lukt, frĂ€schar och rengör din katt med nĂ„gra torkar av torka. FarvĂ€l dander och salivuppbyggnad, som Ă€r de frĂ€msta orsakerna till mĂ€nskliga / kattallergier. Plus, kattservetter lĂ€mnar din katt mjuk, blank, ren och luktar bĂ€ttre Ă€n vad du nĂ„gonsin trodde möjligt. Vanliga ingredienser i kattservetter Ă€r naturliga, sĂ„som aloe vera och vitamin E.

Gör varje groomsession rolig

Behandlar, behandlar och mer godis! Medan lax eller kalkonmynt kan vara din katts svaghet, Àr din kÀrlek och kÀrlek viktigast för honom. Under en grooming session, Àndra spelet lite genom att stoppa och krama, ta ut ett par godis och sedan tillbaka ner till affÀrer. Katter kommer alltid att meddela dig nÀr de Àr helt uppmÀtta med vad som hÀnder. VÀnta inte tills han fÄr en bie i hans motorhuvud, kanske till och med piskar ut; lÀs sitt kroppssprÄk och du kommer snart veta nÀr du ska ta en paus frÄn grooming och ta pÄ roligt.

Lycklig kattunge gillar att bli strÀckt av kvinnans hand.

Sidofördelen av grooming

Förutom de fysiska fördelarna med att grooming din katt, övervÀga att grooming det perfekta tillfÀllet att stÀrka det specialband du har med din kattvÀn. MÄnga katter accepterar inte bara grooming, men entusiastiskt Àlskar att bli borstade och kramade över.

Grooming försiktighet för katter med mattor

Kom alltid ihÄg nÀr du arbetar med mattor i kattens kappa, sÄ att du enkelt kan skÀra din katts ömhud med ett fel drag. Skarpa verktyg som sax och demonteringsverktyg mÄste anvÀndas med stor försiktighet. Beroende pÄ omfattningen av mattorna i kattens kappa och din grooming-upplevelse Àr det klokt att rÄdgöra med din veterinÀr eller söka den lokala kattkrÀmerens tjÀnster för att sÀkert fÄ kattens kappa tillbaka i form.


Video: How to Groom a cat

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Gangren Hos Hundar

✔ - Din Hund Kan Ge Dig "Hungriga Ögon" För Mer Än Bara Mat

✔ - Hur TrĂ€nar Din Hund Att Barka PĂ„ Kommando


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!