Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur FĂ„r Man Alla Katter I Huset

Oavsett om du introducerar en ny katt till din bosatt katt eller har att göra med en viss animositet mellan dina befintliga katter, kan du vidta ÄtgÀrder för att fÄ alla att komma fredligt.


Oavsett om du introducerar en ny katt till din bosatt katt eller har att göra med en viss animositet mellan dina befintliga katter, kan du vidta ÄtgÀrder för att fÄ alla att komma fredligt. TÀnk pÄ att förhÄllandet mellan katter tar tid att utvecklas. Med en lÄngsam inledande process och nÄgra förÀndringar i din kattunge miljö kan dina kattdjur bli vÀnner eller Ätminstone tolerera varandra i tid.

Fyra kattungar pÄ en vit bakgrund

Litter kompisar tenderar att klara sig bra under resten av livet.

Kön och Äldersmatcher

Det finns nĂ„gra saker du kan göra för att sĂ€kerstĂ€lla att din kattvĂ€nns nya följeslagare kommer att passa bra. Om du har en vuxen katt, lĂ€gg till en ny kattunge till din familj, vem din befintliga katt inte ser som ett hot. VĂ€lj en katt med liknande temperament till din andra katt. Kullkammare tenderar att klara sig bra, sĂ„ att anta ett par kattungar kommer att se till att de blir vĂ€nner för livet. ÖvervĂ€g att anta tvĂ„ orelaterade kattungar tillsammans eftersom yngre katter Ă€r mest öppna för att bilda bindningar med andra kattdjur.

Katter av motsatt kön kan komma bÀttre Àn par av mÀn eller kvinnor. Kom ihÄg att spöda eller nöja alla katter i ditt hem för att förhindra oönskade kattungar och kÀmpar för dominans mellan dem.

Introduktionsprocessen

NĂ€r du lĂ€gger till en ny kattfamiljemedlem till ditt hushĂ„ll, behĂ„ll den nya ankomsten i sitt eget rum, bort frĂ„n din bosatta katt. Efter att ha fĂ„tt henne tagen ut av en veterinĂ€r, tillĂ„ta varje katt att spendera tid i den andras utrymme för att bli van vid varandras doft. Foder kattarna pĂ„ vardera sidan av den stĂ€ngda dörren till den nya kattens rum. Placera en baby grind framför rummet, öppna dörren och lĂ„t katterna möta varandra genom porten. NĂ€r ingen kysser eller grumlar, ge katterna varje del godis. Till sist fĂ„r de trĂ€ffas för nĂ„gra minuter Ă„t gĂ„ngen, vilket ger varje katt lite godis om de upptrĂ€der pĂ„ ett icke-aggressivt sĂ€tt. Öka hur mycket tid de spenderar tillsammans under varje besök.

Justera miljön för flera katter

Katter tenderar att vara territoriella, sÀrskilt nÀr det gÀller viktiga resurser som mat, vatten och kullar. Förhindra spats bland dina katter genom att ge varje katt sin egen kullkorg pÄ separata platser, plus en extra kullkorg. StÀll in en matplats för varje katt och ge varje sin egen skÄl till mat och för vatten. Ge massor av katttrÀd för katterna att klÀttra och kattbÀddar nÀr de behöver lite ensam tid. NÀr du spelar med katterna, ge var och en en individuell interaktiv session med dig sÄ att de fÄr gott om motion och uppmÀrksamhet. Undvik att spela favoriter och ge bÄda husdjur lika stor uppmÀrksamhet. Behandla dem ibland i varandras nÀrvaro för att förstÀrka goda kÀnslor mellan dem ocksÄ.

Hantera problem

Om en av dina katter nyligen började reagera aggressivt, kan hon lida av en sjukdom som fÄr henne att kÀnna sig lumpig. Ta med henne till veterinÀren för en checkup. Placera plug-ins fyllda med syntetiska feline feromoner runt ditt hem för att frÀmja en kÀnsla av vÀlbefinnande för dina kattungar. Ge alla dina katter gott om leksaker för att hÄlla dem upptagna under dagen. Om dina kattvÀnner kÀmpar eller en mobbar den andra, separera dem och börja en lÄngsam Äterinföringsprocess igen, som om de först trÀffar varandra. LÀmna inte dina katter oövervakade tillsammans tills de inte visar nÄgra tecken pÄ aggression runt varandra, inklusive att kyssa, svÀlla, grumla eller bita.


Video: Dem Ska FĂ„ Valpar!! ?? | Sims 4 Hundar & Katter

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hem RĂ€ttsmedel För Att Inducera Arbete I Gravida Hundar

✔ - Naturliga Botemedel Mot Golden Retriever Ear Problems

✔ - Hur Man SĂ€ger Om Din Hund Är En Ren Lab


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!