Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Läker Svart Klåda Hud På En Hund

Om din hund har svart kliande hud finns det flera saker att tänka på. Det kan vara en jästinfektion hos hundar, svart hudsjukdom hos hundar, svarta fläckar som är loppa, eller fläckig hud. Rådgör med din veterinär för att bestämma orsaken och behandlingen. Se bort från dessa symtom och vänta.


Är din hund kliar och kliar och verkar eländig? Är deras normalt rosa hud missfärgad med ett mörkt eller svart utseende? Hudproblem och irritationer är en av de vanligaste orsakerna till att hundägare tar sina husdjur till veterinären. Endast din veterinär kan bestämma orsaken och behandlingssättet. Medan det kan se alarmerande ut, kan det inte vara allvarligt. Det finns flera möjliga synder för dessa symtom.

Gullig siberisk husky valp skrapa

Hur man läker svart klåda hud på en hund

Jästinfektion hos hundar

Källan till din hunds kliande och svarta hud kan vara en jästinfektion. Web MD säger "Symptom inkluderar irriterad, kliande eller missfärgad hud." Jästinfektioner kan ofta hittas på sina tassar eller i öronen eftersom de ger optimala förutsättningar för att svampen växer. Medan en jästinfektion hos hundar kan vara orolig, kan de lätt behandlas. Din veterinär kan instruera dig på bästa möjliga sätt och få orsaken till infektionen. Ofta kommer de att förskriva en aktuell kräm eller piller. Medicinerade bad och schampo kan också lindra symtomen.

Förändringar i hudfärg eller struktur

Om du märker några plötsliga förändringar i din hunds hud, som din hunds hud blir svart, kontakta din veterinär. "Förändringar i hundens hudfärg eller pälsstruktur kan vara ett varningsskylt om flera vanliga metaboliska eller hormonproblem", enligt Web MD. Förändringar i hundens hud kan också orsakas av en infektion. Din veterinär kommer att kunna avgöra orsakerna till hudförändringarna genom att administrera ett blodprov och sedan skapa en behandlingsplan.

Svart hudsjukdom hos hundar

Du kanske undrar om Black Skin Disease. Det är ett endokrina tillstånd som kallas Alopecia X. Även om det kan se smärtsamt, är det kosmetiskt, och din hund kommer inte att uppleva några andra symtom. Tecken på svart hudsjukdom är områden med håravfall, även känd som alopeci och hyperpigmentering, vilket är en mörkare hud. Svarta hudsjukdomar är "en binjurebalans mellan könshormonerna (östrogen eller testosteron), i kombination med utarmad produktion av melatonin", enligt doktor Mark Macina, personaldoktor i dermatologi vid NYC: s Animal Medical Center. Orsaken är okänd, och det är inte så vanligt. Det kan påverka manliga och kvinnliga hundar. Din veterinär kan bestämma dig för den bästa behandlingen, vilket kan inkludera medicinering och speciella schampon. Eftersom det är en kosmetisk fråga, kan vissa husdjursföräldrar välja att avstå från behandling som ett alternativ också.

Svarta fläckar

Svarta fläckar på en hunds hud kan vara flea smuts. Flea smuts är utloppet från loppor och är ofta rund i form och ser ut som svartpeppar. Det finns specifika ställen att leta efter på din hund. Flea smuts finns normalt inte på hundens huvud och nacke. "Vanligtvis föredrar loppor baksidan av ditt husdjur runt hans svans och uppe i mitten av husdjuret, såväl kring ljumsområdet som mellan bakbenen, säger veterinär Stephanie Liff. Var noga med att söka efter loppor och fästingar. Loppor är inte bara obehagliga, de kan göra att din hund kliar eller ens har en allergisk reaktion. Konsultera med din veterinär, de kan ordinera en lokal eller oral lopp- och kryssmedicinering. Du kommer också att behöva brudgumma och bada ditt husdjur samt använda en hembehandling för att rengöra och döda alla levande loppor och ägg.

Fläckig hud

Hundar, som människor, kan få torr hud och mjäll flingor. Du kan också se svarta kliande fläckar på hundar. "Det är ett vanligt symptom på allergier, mängder och andra hudsjukdomar", vilket framgår av WebMD. Vissa djur behöver byta till en annan högkvalitativ hundmat eller kanske behöva mer fukt under de kalla och torra vintermånaderna. Efter att ha rådfrågat med din veterinär att utesluta ett allvarligare problem, "Fråga om ett fettsyratillskott eller en luftfuktare kan hjälpa", utarbetar Web MD. Fettsyror inkluderar fiskoljor och linfröolja.

Regelbundet undersöker din hunds hud är ett utmärkt sätt att övervaka sin allmänna hälsa. Du kan göra detta när du grooming, borstar, snuggling och petting din hund. Kontrollera med din veterinär om några problem. Din hund gillar nog inte den extra TLC och snuggles.


Video: Eleni Foureira - Fuego - Cyprus - Official Music Video - Eurovision 2018

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Mjukar Hårt Vatten Naturligt

✔ - Hur Man Känner Igen Örontumörer Hos Hundar

✔ - Hur Man Gör Kläder För En Kattrotta


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!