Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man HĂ„ller Lovebirds Tyst

Lovebirds kan vara chatty. Om din blir för hög, finns det saker du kan göra för att hÄlla honom lycklig och tysta honom.


Lovebirds Ă€r de minsta medlemmarna i papegojafamiljen. Även om de sĂ€llan lĂ€r sig att efterlikna mĂ€nsklig röst, kan de bli ganska chattiga. Faktum Ă€r att kĂ€rlfĂ„glar inte bara kan vissla och kvĂ€va, men de kan vara ganska raucösa. Lovebirds kan leva upp till 15-18 Ă„r och göra det bĂ€ttre i par - Ă€ven om det betyder att du kanske mĂ„ste genomföra nĂ„gra knep för att hĂ„lla chattaren nere.

Engagera deras uppmÀrksamhet

Lovebirds fungerar bÀttre i par och kommer sannolikt att bli lyckligare och tystare med en kompis. Att fÄ de tvÄ fÄglarna samtidigt och höja dem tillsammans kan vara Ànnu bÀttre, eftersom de lÀr sig att hÄlla varandra underhÄllna.

Oavsett om du har en eller flera lovebirds, se alltid till att du engagerar din uppmÀrksamhet regelbundet. Att prata med din fÄgel kommer att fÄ honom att kÀnna sig som en del av ÄtgÀrden och han kommer bli mindre benÀgna att bli bullriga som ett sÀtt att fÄ din uppmÀrksamhet.

Å andra sidan, om din lovebird Ă€r högt, ignorera honom. kommer att stĂ€rka dĂ„ligt beteende, skicka den signal som skriker fungerar. IstĂ€llet, gĂ„ och vĂ€nta pĂ„ honom att lugna sig ner. Kom tillbaka nĂ€r han Ă€r tyst att erbjuda en behandling och för lite bindningstid.

Ge dem gott om leksaker

En uttrÄkad lovebird Àr en högljudd lovebird. För att bekÀmpa detta, se till att din fÄgel har gott om leksaker, inklusive klockor, rep, plast eller sprickskyddade speglar, bollar som de kan rulla runt i sina burar och mycket mer. Helst vill du ge en blandning av saker som de kan aktivera med sina nÀbben och saker som de kan manövrera med fötterna, till exempel roped bollar eller saker som de kan hÀmta och flytta runt.

Lovebirds Àr sÀrskilt bra pÄ att förstöra och plocka ut leksaker, sÄ vÀlj objekt som Àr sÀkra. Detta inkluderar material som inte kommer sönder och kan inte rivas i remsor.

HÄll dem hÀlsosamma och glada

Lovebirds kan bli bullriga och upprörda om de Àr begrÀnsade till en bur som Àr för liten för dem. Ideellt bör buret vara minst 30 av 18 med 18 om du har en eller tvÄ lovebirds. Större burar Àr Ànnu bÀttre, speciellt om du anvÀnder extra utrymme för att hÀnga leksaker, perches och krokar och hörn dÀr dina lovebirds kan gömma sig.

Ge lite "Me" -tid

FÄglar blir aktiva tidigt pÄ morgonen, ofta sÄ snart solen kommer upp och de kan höra utomhusljud och rörelse. Ett sÀtt att minska tidigt morgonbuller Àr att tÀcka buret pÄ natten och lÀmna det sÄ tills du Àr upp och om nÀsta dag.

Dessutom tĂ€cker buren din fĂ„gel en viss integritet och en kĂ€nsla av sĂ€kerhet, sĂ„ han kan vila lĂ€ttare. Även om fĂ„glar Ă€r mycket bra pĂ„ att hĂ„lla sig varma, kan en tĂ€ckning ge extra skydd under speciellt kalla nĂ€tter eller i trĂ„nga rum.


Video: Niklas Strömstedt - SÄ mycket bÀttre

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - HemhjĂ€lpmedel För Kliande Tassar

✔ - Hur Man HĂ„ller Katter Ur Urinering I Husplanter

✔ - Varför SlĂ„r Min Hund Anka Sitt Huvud NĂ€r Han Sitter?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!