Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Håller Mögel Ur En Hundmatcontainer

Du köpte en lufttät behållare tänkande att det skulle hålla ut mögel, men det är det.


Du köpte en lufttät behållare tänkande att det skulle hålla ut mögel, men det är det. Du måste kasta ut maten så att din hund blir inte sjuk, men hur förhindrar du att det händer igen? Det finns några knep för att förhindra mögeltillväxt och hålla maten fräschare.

Hur man håller mögel ur en hundmatcontainer: maten

Föremål du behöver

• Rostfritt stål, glas eller ogenomskinlig plastpåse
• Plastpåse, om det behövs
• Skurborste
• Mild tvål
• Vit vinäger
• Tvätta
• Fläkt, om det behövs

Välj ett rostfritt stål, glas eller ogenomskinligt plastfack med en lufttät försegling. Dessa hjälper till att hålla fukt, solljus och fukt ute. Detta bidrar till att förhindra mögeltillväxt och håller maten från att bli rancid. Klara plastkartor kan låta skadligt solljus komma in.

Tvätta matfacket varje gång du köper ny mat. Rengör behållaren med varmt vatten och en mild rengörare, till exempel diskmedel. Skölj med en rengöringsborste, skölj med varmt vatten, torka ner det med vit vinäger, skölj igen och låt det torka helt. Det är bäst att placera det i solljuset eller låta ett fan blåsa på det i minst en halvtimme för att få det helt torrt inuti.

Förvara hundmat i originalpåsen och placera påsen i insidan. Att hälla mat direkt i facket kan leda till att oljorna och fetterna i maten sätter sig på botten. Detta kan leda till att maten går illa och kan förorena ny mat som du lägger på senare. Om mögel börjar växa innan du märker det kan det förstöra hela satsen mat och göra din pooch sjuk. Om du inte har den ursprungliga matväskan, använd en stor plastpåse för att ställa in matfacket och byt ut det varje gång du får ny mat.

Håll matpåsen tills maten är borta. Påsen har också streckkod, batchnummer och utgångsdatum. Detta är viktig information så du vet om maten är utgående och vad man ska leta efter om det finns en matåterkallelse. Kom ihåg att utgången är ett användningsdatum om maten är oöppnad, annars borde du använda maten inom sex veckor efter att du öppnat påsen.

Tryck på överskottsluften ur påsen och täta den ordentligt varje gång du tar mat ut. Stäng sedan matfacket tätt. Detta kommer att hålla det fräschare och hjälpa till att undvika mögelväxt.

Håll locket ordentligt och placera det på en sval, torr och mörk plats som ett skafferi. När maten utsätts för syre och solljus, kan många näringsämnen gå förlorade. Utöver detta oxiderar fettet i maten när det utsätts för syre och detta kan orsaka ranciditet. Ett lös lock ökar risken för mögeltillväxt och skadegörelse.

Kasta bort mat som blir våt. Detta kan börja mögel och kan förorena hela satsen.

Medel:

Dog Food Scoop: Djurmatlagring
Vet Info: Säkrare lagring med en lufttät hundmatfack
Hundar 4 Hundar: Torr hundmat: Säker hantering och lagring av kibble

Om författaren
Susan Revermann är en professionell författare med pedagogisk och yrkeserfarenhet inom psykologi, forskning och undervisning. Hon har en kandidatexamen från University of Washington i psykologi, fokuserad på forskning, motivationsbeteende och statistik. Revermann har också en bakgrund i konst, hantverk, grönt liv, utomhusaktiviteter och övergripande fitness, balans och välbefinnande.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Snabbt Stoppar Hundar Från Skällning

✔ - Beteenden Hos En Moderhund Efter Födseln

✔ - Hemhjälpmedel För Hundutslag


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!