Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Dödar Parvo-Viruset

Bleklösningar kan vara mycket effektiva för att döda parvo i hemmet. Ammoniak och alkohol kan dock inte döda viruset.


Canine parvovirus, till skillnad frÄn sÀmre, Àr inte omgivet av fett. Som ett resultat Àr det mycket robust i sin omgivning. Om en hund som smittats av parvo nyligen var hemma, Àr det absolut nödvÀndigt med desinfektion av platsen. Parvovirus Àr extremt smittosam mellan hundar, sÀrskilt unga valpar.

Eliminering av virala partiklar

Parvo kan överleva i en instÀllning i flera mÄnader Ät gÄngen. Att döda viruset helt, men viktigt, kan ofta vara tufft. Eftersom fullstÀndig eliminering av parvo frÄn en instÀllning kan vara svÄrt bör prioriteringen vara att minimera mÀngden befintliga virala partiklar. Noggrant rengöring garanterar inte alltid att viruset förstörs. MÄnga ofta anvÀnda hushÄllsdesinfektionsmedel kan helt enkelt inte förstöra parvo inomhus. Ammoniak och alkohol, till exempel, kan inte förstöra parvo. Om ett desinfektionsmedel förpackning visar att det kan döda parvo Àr det inte nödvÀndigtvis sant. Standard tvÄlar kan inte förstöra parvo.

Om en smittad hund tillbringade nÄgon tid i din bostad, rengör den i sin helhet och lÀmnar inga rum ut. Viruset kan lÀtt resa pÄ dina skor.

Blekmedel och andra metoder

Blekmedel, till skillnad frÄn mÄnga andra saker, har förmÄgan att fullstÀndigt förstöra parvovirus. Om du vill döda parvo i ditt hem, skapa en lösning som Àr 32 delar H20 och en enda del bleka för platser som inte Àr organiska. Rengör vattenrÀtten, matskÄlen och leksaker som anvÀndes av det infekterade djuret. Följ upp det genom att anvÀnda blekmedelslösningen för att desinficera dem. LÄt lösningen förbli pÄ förorenade föremÄl i minst 10 minuter. Om du inte desinficerar alla föremÄl som utsattes för hunden, ska du omedelbart kasta bort dem. Det Àr ocksÄ viktigt att desinficera skor, ytor och golv. Andra metoder som kan vara effektiva för att döda parvo inkluderar Ängrengöring och UV-bestrÄlning. Brand kan vara effektivt för att snabbt döda parvo. Om du har förorenat sÀngklÀder i ditt hem, kan brÀnna det eliminera viruset.

Alternativ för möbler och mattor

Blekmedel Àr inte ett lÀmpligt desinfektionsmedel för alla föremÄl i hemmet. Möbler och mattor kan inte hantera blekmedel. Om du har trÀmöbler kan resurfacing kunna göra bort med parvo. Om du har förorenat mattor, hÄll valparna borta frÄn det i minst ett par mÄnader. Parvo överlever generellt inte inuti lÀngre Àn det. Noggrann shampooing kan inte helt avlÀgsna mattor av parvo, men det kan minska sina lÄngvariga viruspartiklar.

Parvo Strength

Parvo blir mindre infektiös med tiden. Om viruset stannar vid rumstemperatur i tre mÄnader, bör det bli mindre potent. Det Àr dock generellt ett extremt starkt virus. Den kan leva i sex mÄnader inuti ett kylskÄp och i nÄgra veckor vid temperaturer pÄ 100 grader. Viruset kan överleva för uppÄt av tre Är inuti avföring ocksÄ. Det kan till och med tolerera frysningstemperaturer under vintermÄnaderna. Det hÀr Àr alla anledningar till att parvo Àr sÄ överförbar mellan hundar.

Även om parvovirus Ă€r extremt smittsam mot hundar, menar manar och kattdjur inte att kunna komma ifrĂ„n sig frĂ„n dem.


Video: A SUICIDE STORY: KATE YELKOVAN (AKA) ANN FRANK THE MACBOOK GIRL

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Potty-TrĂ€na En Chihuahua

✔ - Hur Man FĂ€rgar En Hund Med MatfĂ€rgning

✔ - Hur Man Behandlar En Hund Med Axeldysplasi


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!