Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Känner Till En Shih Tzu Hund Är Sjuk

Shih tzu är en populär ras av liten hund, känd för sina karakteristiska överbett, långsträckta rockar och tydliga ansiktsdrag.


Shih Tzu är en populär ras av liten hund, känd för sina karakteristiska överbett, långsträckta rockar och tydliga ansiktsdrag. Dessa hundar gör utmärkta familjedjur, och är lika populära i show-dog-kretsen. Shih Tzu-hundar har också en rad hälsoproblem som är vanliga och specifika för rasen. Om du vet vad dessa problem är och deras symptom kommer du att kunna veta när din hund är sjuk och ordna behandling i de tidiga skeden av sjukdom eller oordning.

Steg 1

Kolla på bukprospektioner, som stora, svullna bultar. Shih Tzus är benägna att navelbråck, där områden i tarmarna kommer genom ett skadat område i bukväggen. Navelbråck kan orsakas av en olycka eller skada, men många Shih Tzu-hundar är födda med dem. Hunden kan ha en navelbråck i någon tid utan några negativa effekter eller bråken kan presentera genast, med smärta, utbuktning eller svårighet att gå på toaletten. Om obehandlad, kan tarmarna vrida och få hunden att dö.

Steg 2

Kontrollera om det är tungt andningssvårigheter, väsande ökning eller nässladdning. Eftersom Shih Tzu-hundar har en kort näsa och en mer konkav ansiktsstruktur än många hundar, är de mer benägna att respiratoriska störningar och nöd. I vissa fall kan din hund ha ett ärftligt tillstånd som heter Stenotic Nares, där näsborrarna är för små för att hunden ska få tillräckligt med syre.

Steg 3

Var uppmärksam på hundens rörelser. Om din Shih Tzu upplever en förlust av rörlighet och samordning, eller verkar ha ryggsmärta, kan hunden ha intervertebral disk sjukdom eller IVDD. IVDD påverkar vissa raser av hundar mer än andra, inklusive Shis Tzus. Om obehandlad kan IVDD leda till förlamning.

Steg 4

Var uppmärksam på din hunds ben. Om din hund upprepade gånger försöker undvika att använda ett ben, står med det benet i luften, limmar på det benet eller drar det, kan det vara ett vanligt tillstånd hos Shih Tsu-hundar, känd som patellär luxation eller en förskjuten knäskalning. Kirurgi krävs för att reparera detta ärftliga tillstånd.

Steg 5

Titta på eventuella avvikelser i normalt beteende. Liksom alla husdjur, om din hund lider av aptitförändringar, badrumsvanor, temperament eller sömn, kan din hund få en sjukdom och bör undersökas av en veterinär.


Video: IS THIS PUPPY LOVE? | WE NEED YOUR HELP! | We Are The Davises

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hemhjälpmedel För Ett Öronhematom

✔ - Hur Man Stoppar En Valp Från Whining

✔ - Hur Man Gör Hemlagad Kattspray Luktborttagare


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!