Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Vet NĂ€r En Hund Ger Sin Sista Baby

VÀrldsrekordinnehavaren för en hund som födde (whelped) de flesta valparna Àr tia, en napolitansk mastiff som hade 24 tillbaka i juni 2005.


VÀrldsrekordinnehavaren för en hund som födde (whelped) de flesta valpar Àr Tia, en napolitansk mastiff som hade 24 tillbaka i juni 2005. (Endast 20 överlevde). De flesta hundar har betydligt fÀrre valpar per kull. Hundar har en gestationstid pÄ 63 dagar, men den faktiska tiden att dölja kullen kan verka lika lÀnge till hundens Àgare. Moderhundar kan ta upp till fyra timmar mellan att leverera valpar i samma kull, enligt "HundÀgarens hem veterinÀrhandbok." Att bestÀmma nÀr alla valpar Àntligen har blivit hÀlsade kan vara svÄra.

Hur man vet nÀr en hund ger sin sista baby: valp

Steg 1

Titta pÄ moders hunds beteende noga i fyra timmar efter det att de andra valparna dyker upp. Observera om hon börjar spÀnna, krÀkas, fÄr rastlös eller byxor kraftigt i smÀrta. Det Àr tecken pÄ att en annan valp Àr pÄ vÀg. Vissa hundar kan whine, vissa ligger pÄ deras sidor medan andra kommer in i en crouch, enligt Elizabeth L. DeLomba, DVM.

Steg 2

Kontakta en veterinÀr omedelbart om moderhunden visar tecken pÄ att en annan valp kommer men plötsligt ger upp efter en timme. Valpen kan fastna i födelsekanalen. "Dog Owner's Home Veterinary Handbook" konstaterar att det vanligtvis hÀnder med en kullens första valp, men det kan hÀnda för valp. Moderhunden behöver omedelbar veterinÀrhjÀlp.

Steg 3

Samla alla placentas frÄn varje valp. Hundar kommer instinktivt att Àta placentan, men en vÀlmattad, vÀlskött moderhund behöver inte göra det hÀr. Placentas bör komma ut omedelbart efter en valp och inte tidigare. Om du har mer placentas Àn valpar, kan en valp fortfarande vara i livmodern. Ring till veterinÀren.

Steg 4

Koppla av efter fyra timmar har gÄtt efter den sista valpen och moderhunden visar inget tecken pÄ sammandragningar eller smÀrta. RÀkna placenta igen. Om det finns fler valpar Àn placenta, behöver en placenta fortfarande komma ut, men veterinÀren kan göra det nÀsta dag om hunden börjar visa tecken pÄ stress.

Steg 5

Ta moderhunden och valparna till en veterinÀr en dag efter att ha blivit sÄ veterinÀren kan vara sÀker pÄ att det inte finns en placenta eller en valp fortfarande inuti.


Video: Dog Says The Final Goodbye to his Dying Owner In Hospital

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - VinĂ€ger Cures För Mange

✔ - Ögon Med En Grön UtslĂ€pp I En Katt

✔ - Vad Är Symtomen PĂ„ En Katt Med Rabies?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!