Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Vet När Det Är Dags Att Euthanisera Din Hund

Euthanizing din hund är ett svårt beslut. För att hjälpa dig att bestämma när det är dags, leta efter tecken på att han lider.


Vissa hundar går lugnt i sömnen, utan mycket lidande eller avancerad varning. Medan deras husdjursföräldrar fortfarande känner sig stora sorg, sparar de ett svårt beslut - huruvida de ska älska deras älskade, furiga, familjemedlem eller inte. Andra husdjursföräldrar finner att när hunden når slutet av sitt liv på grund av ålderdom eller terminal sjukdom, kan eutanasi vid någon tidpunkt vara det enda humana alternativet.

Arbeta med din veterinär

Sök veterinärvård när du misstänker att din hund når slutet av sitt liv. Din veterinär kommer att göra en grundlig undersökning och utföra test för att nå diagnosen. Behandlingsalternativ, kirurgi och smärtstillande läkemedel kan vara ett alternativ, beroende på din hunds diagnos. Diskutera tillgängliga alternativ och fråga din veterinär för råd - bara för att behandlingen är tillgänglig betyder det inte alltid att det är den bästa handlingen. Om din hund är äldre kan behandlingen helt enkelt förlänga sitt lidande.

I vissa fall, till exempel en allvarlig skada eller smärta, där tillståndet inte kan behandlas, kan din veterinär rekommendera omedelbar eutanasi. Men i många fall är beslutet mindre tydligt. Till exempel, om din hund är terminalt sjuk kan han leva i flera månader, även utan behandling. Det är upp till dig att bestämma när hans lidande är större än hans livskvalitet.

Bedöm din hunds livskvalitet

Som din hund sällskapsdjur är du bekant med hans typiska beteende och personlighet. När han når en avancerad ålder eller har en terminal sjukdom, minskar hans livskvalitet. Vissa husdjursföräldrar bestämmer att när deras hund visar tecken på lidande är det dags att säga adjö. Tecken kan innehålla:

  • Oförmåga att stå eller gå
  • Inkontinens
  • Brist på vilja att äta eller dricka
  • Kronisk hosta
  • Kronisk diarré eller kräkningar
  • Svårt att andas
  • Bristande intresse för leksaker, människor eller hans favoritaktiviteter

Om din veterinär indikerar att hundens symptom inte kan vändas, eller att försök att behandla kommer att leda till mer smärta och lidande, överväga eutanasi.

Få personlig och professionell support

Sök emotionellt stöd från vänner och familjemedlemmar under denna svåra tid. Även om det ofta är det rätta beslutet för ditt husdjur, är det aldrig lätt att välja eutanasi. Din veterinär kan också ge stöd och information. Be henne att gå igenom förfarandet med dig långt före ditt möte så att du vet vad du kan förvänta dig i förväg. Hon kan hänvisa dig till en rådgivare eller sjuksköterska i ditt område som kan hjälpa dig att arbeta genom känslor av skuld, smärta eller sorg.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Stoppar En Hund Från Att Äta Gödsel

✔ - Hur Snabbt Växer Ciklider?

✔ - Hur Man Socialiserar En Vuxen Hund


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!