Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Gör En Ögonplast För En Hund

Hundar kan ha ögonproblem om ögat ser grumligt ut, rött, har utsläpp - eller om hunden håller ett öga stängd eller försöker gnugga ögat.


Hundar kan ha ögonproblem om ögat ser grumligt ut, rött, har utsläpp - eller om hunden håller ett öga stängd eller försöker gnugga ögat. De vanligaste ögonproblemen som hundar lider av är infektion, hornhinnessår, skador, irritation, rosa ögon och problem med ögonlocken. Endast en veterinär skulle veta vilken behandling som ska ordineras för en hund med ögonproblem och om de ska bära ögonplåster eller ej. Veterinärer har rätt typ av ögonplåster. Det är dock möjligt att göra en egen ögonplåster för en hund.

Hur man gör en ögonplast för en hund: hund

Hur man gör en ögonplast för en hund: plåstret

Skär ett kvadratformigt stycke filt från filtmaterialet ca 1,5 kvadrat tum i storlek. Det är viktigt att du inte använder båtar som säljs i fyrkantiga delar från en hantverksbutik. Du behöver kvalitetskänsla som du får på en ream på en tygaffär. Billiga filt kommer att göra din hunds öga kliar.

Hur man gör en ögonplast för en hund: hund

Trim filtplåten genom att klippa en liten kurva cirka 1/2 tum utanför varje hörn så att hörnen är mer rundade. Håll det upp till hundens öga för att se hur det passar så långt. Om du har en mycket liten hund, kommer du sannolikt att behöva göra plåstret mindre. Trimma hela vägen runt plåstret för att göra det mindre samtidigt som du behåller formen på den. Prova det på din hund igen. Om det fortfarande är för stort, trimma hela vägen runt plåstret igen tills det är rätt storlek. Det ska täcka ögat helt med lite material att spara hela vägen.

Hur man gör en ögonplast för en hund: ögat

Skär två vertikala slitsar upptill och i mitten av plåstret. Varje slits bör vara ca 1/4 tum lång och ca 1/2 tum in från vänster och höger kanterna på plåstret.

Hur man gör en ögonplast för en hund: plåstret

Skjut den sträckta sladden genom slitsarna i plåstret. Börja från baksidan av plåstret och dra ihop sladden genom den första slitsen och sedan den andra slitsen så att den kommer ut på baksidan av filtplåstret igen. Dra sladden genom slitsarna tills patchen är centrerad på sladden.

Hur man gör en ögonplast för en hund: eller

Slå fast patchen på hundens huvud. Det ska gå strax ovanför ögat som måste täckas, under det snygga ögat, runt ryggen på huvudet och under ögatöret som måste täckas så att det kommer att vara på plats. Slå fast en säker knut på baksidan av hundens huvud. Se till att den är snygg passform så att den inte kommer att gå ut - men inte så tätt att det blir obehagligt för hunden eller att begränsa blodflödet.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Håller En Hund Från Att Skälla Medan Man Går

✔ - Hur Man Behandlar En Hunds Brutna Revben

✔ - Hur Vanlig Är En Kollapsad Trachea Hos Valpar?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!