Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Gör Katter Slutar Pooping I Blomstersängar Och Trädgårdar

Om du föreställer dig livet som en katt är det inte svårt att se världen som en lekplats och varje mull av smuts, en potentiell skräplåda.


Om du föreställer dig livet som en katt är det inte svårt att se världen som en lekplats och varje mull av smuts, en potentiell skräplåda. Oavsett om du gillar katter, vill du antagligen inte att de scrounging runt och gör en röra i din trädgård. Flera ofarliga avskräckande medel kan hålla din trädgårdskatt fri.

Söt liten kattunge sitter i blomma äng

Nybearbetad smuts är en frestande soplåda för en oinvigad katt.

Gör det Unappealing

Lösningen kan vara så enkel som att göra din trädgård unappealing till vandrande kattdjur. Katter i allmänhet är inte älskare av vatten, så en rörelseaktiverad sprinkler kan bara skicka en oönskad kattförpackning. Dessutom kan ultraljudsapparater som avger ett högt ljud, vara bra kattavskräckande medel. Dessa kan döljas i lövverk eller användas som trädgårdsinredning. Nyplanterat lövverk är särskilt sårbart för katter, eftersom ny jord tycks kalla ett kattens namn. Tänk på att skydda färskt plantager med fint nät eller trådnät. Att placera tallkottar eller hällande ärt grus runt planteringar kommer inte att orsaka katter någon skada, men dessa grunder täcker inte lika snällt att tassar som en nybearbetad häll av smuts. Katter älskar att gräva, så det kan vara tillräckligt med avskräckande att tvinga kattungar att göra sin grävning någon annanstans genom att pressa poppspinnar eller plastgafflar i jorden runt dina planteringar.

Naturliga avskräckningar

En titt på ditt skåp kan avslöja några naturliga kattavstörningar. Katter är inte förtjust i citrus, så överväg att placera apelsin eller citronskal runt din trädgårdsområde. Kaffebryggor kan också orsaka att grannarna i grannskapet dyker upp i sina näsor, liksom röd peppar. Ett gott regn kommer att tvätta kaffe och peppar och få citrus att tappa doften, så byt ut dem ofta om du finner att de arbetar.

Ogynnsamt grönska

Vissa växter är avskräckande för irriterande kattdjur som kanske vill göra sin verksamhet i din trädgård. Runde och lavendel samt penny royal, coleus canina och citron thyme är växter katter finner unappealing. Plantera dem i hela din trädgård och plantera andra lövverk och blommor nära varandra för att begränsa den fria jorden som är tillgänglig för grävning.

Kommersiell hjälp

Kommersiella produkter är tillgängliga att när de sprayas i ditt trädgårdsområde kan det avskräcka grannskapskatter från att ändra din hemliga trädgård till byn. Kolla med din lokala plantskola eller detaljhandelsleverantör för att säkerställa att dessa avskräckningar inte kommer att skada dina växter eller mark.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Är Biverkningarna Av Maskmedicin För Hundar?

✔ - Hur Man Håller Katter Ur Urinering I Husplanter

✔ - Hur Vet Du När Din Kanin Är I Arbete?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!