Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Så Här Gör Du En Kanin

Om din husdjurskanin bor inuti, kan hon njuta av att komma ut så ofta.


Om din husdjurskanin bor inuti, kan hon njuta av att komma ut så ofta. En utomhuskaninkörning är den säkraste platsen som din kanin kan njuta av utomhus. Du kan dock också gå med henne på en sele utanför. När man tillverkar och använder en kanalsele är det viktigt att få en snäv passform. Om din kanin blir rädd eller nervös, kan hon försöka fly från bältet.

Holland lop kanin

Närbild av söt, fluffig kanin som står på ett bord.

Steg 1

Mäta din kanin för att bestämma lämplig storlek för sele. Placera spetsen på ett mätband vid basen av kaninens hals och mäta längden ungefär halvvägs ner på ryggen, cirka två tum bakom dess främre ben. Spela in denna mätning.

Steg 2

Mäta kaninens storlek och mät runt kroppen. Vik mätbandet löst runt kaninens nacke och håll ner djuret så att hon inte kämpar och skadar sig själv. Dra försiktigt mätbandet tills det passar snyggt runt kaninens hals och registrera mätningen. Upprepa denna process för att mäta omkretsen av din kanins kropp strax bakom hennes framben.

Steg 3

Lägg din bomullstyg ut, fel sida uppåt, på en plan yta. Den västra sidan av tyget är den mindre färdiga eller färre färgglada sidan av tyget.

Steg 4

Rita ditt mönster på fel sida av bomullstyggen med en penna eller en upplösande bläckpenna. Rita en rektangel 2 tum bred med en längd som motsvarar mätningen av din kanins nacke. Rita en andra rektangel 3 tum bred med en längd som är lika med mätningen runt din kanins kropp. Klipp ut de två rektanglarna och sätt dem åt sidan.

Steg 5

Mäta din kanins rygg för att bestämma den nödvändiga storleken för selen. Placera spetsen på ett mätband strax bakom kaninens framben och drapa det över ryggen. Notera mätningen mellan frambenen på båda sidor av din kanin.

Steg 6

Subtrahera 5 tum från mätningen du tog för lämplig storlek på seleen, subtrahera 3 tum för bandet som går runt din kanins kropp och 2 tum för bandet runt halsen. Markera dessa mätningar på tygstycket genom att dra en vertikal linje och gör ett annat märke i exakt mitt på linjen.

Steg 7

Rita en linje vinkelrätt mot första raden i exakt mitt på första raden med hjälp av mätningen du tog för att bestämma storleken på seleen. Rita en båge som förbinder punkterna i de tre linjerna på vardera sidan av mitten, vertikal linje som tidigare drogs. Skålen på bågen bör träffa punkten på den mellersta, kortare linjen. När du har ritat bågen på båda sidor av den vertikala linjen, klipp ut det här mönstret.

Steg 8

Kanterna på dina mönsterstycken använder en symaskin. Hem bara tre sidor av var och en av de rektangulära remsorna, en långsida och de två korta sidorna och bara häng de böjda sidorna av det tredje mönstret.

Steg 9

Fäst de tre bitarna till varandra med en symaskin. Placera den 2-tums rektangulära remsan ovanpå det krökta mönstret med de un-hemmed-kanterna uppförda och de högra sidorna av tyget tillsammans. Sy en 1/4 tum hemma. Upprepa denna process med 3-tums rektangulär remsa i motsatt ände av det krökta mönstret.

Steg 10

Sy en stor knapp på ena änden av båda rektangulära remsor och sy ett knapphål i motsatt ände, antingen för hand eller med knapphålinställningen på din symaskin.

Steg 11

Fäst en metallring eller tygslinga till höger om tyget i den färdiga seleen i mitten. Om du väljer att göra en tygslinga, klippa en 1-by-2 tums tygremsa, dra åt den på alla fyra sidor och sy den till mitten av selen. Om du väljer att använda en metallring, sys ringen direkt till seleen med tjock tråd.

Steg 12

Sätt din sele på din kanin genom att lägga seleen platt på ryggen med den högra sidan av tyget uppåt. Vik nackremmen runt kaninens hals och säkra den med knappen. Gör detsamma för kroppsremmen och fäst din koppel eller ledningslina till slingan på baksidan av selen.


Video: Herr Kanin

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Gör Mjölk Ersättning Formel För Valpar

✔ - Hur Man Rengör En Hundkrat

✔ - Calcinosis Circumscripta Hos Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!