Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Gör Ditt Eget Ro-System

MÄnga saltvattenhobbyister blandar syntetiskt havssalt med vatten för att duplicera havsvatten.


MĂ„nga saltvattenhobbyister blandar syntetiskt havssalt med vatten för att duplicera havsvatten. Även om det Ă€r lĂ€ttillgĂ€ngligt innehĂ„ller kranvatten vanligen klor, fosfater och nitrater. Akvarister anvĂ€nder dĂ€rför ofta omvĂ€nd osmos (RO) -enheter, som innehĂ„ller ett halvpermeabelt membran, för att rena kranvattnet. Det Ă€r möjligt att göra dessa enheter effektivare genom att förfiltera vattnet genom ett mikronfilter och aktivt kol innan de passerar det över det halvpermeabla membranet. Kranvatten mĂ„ste tvingas genom membranet under tryck och mycket vatten förloras under processen, men det uppsamlade filtrerade vattnet Ă€r normalt mycket rent och fritt frĂ„n föroreningar.

Hur man gör ditt eget RO-system: ditt

Steg 1

Ta bort locket pÄ mikronfiltercylindern och sÀtt in filterpatronen. Se till att packningen Àr korrekt placerad i locket och skruva locket tillbaka pÄ cylindern. Det Àr mycket viktigt att en packning Àr nÀrvarande och att den inte vrids under tÀtningsprocessen, eftersom kranvattnet kommer att vara under tryck nÀr det passerar genom denna patron.

Steg 2

Ta bort locket pÄ den semipermeabla membrancylindern och sÀtt in en membranpatron. Se till att packningen Àr korrekt placerad i locket och skruva locket tillbaka pÄ cylindern.

Steg 3

Ta av locket pÄ den aktiverade kolcylindern och sÀtt in den aktiverade kolpatronen. Se till att packningen Àr korrekt placerad i locket och skruva locket tillbaka pÄ cylindern.

Steg 4

Skruva om det bakre osmosanslutningskontakten pÄ en kran och fÀst den ena Ànden av anslutningsröret med 0,9 tums diameter till krananslutningen.

Steg 5

FÀst den motsatta Ànden av anslutningsröret till den första armen av en "T" -anslutning och motsatta Ànden av slangen till insugningsnippeln pÄ mikronfiltercylindern. FÀst ena Ànden av en 6-tums lÄng bit av 0,9-tums diameter slang till utflödesnippeln i mikronfiltret och anslut den motsatta Ànden till inflödesnippeln pÄ den aktiverade kolcylindern.

Steg 6

Anslut den ena Ànden av en andra 6-tums lÄng bit av 0,9-tums diameter slang till utloppsnippeln pÄ den aktiverade kolcylindern och anslut den motsatta Ànden till inloppsnippeln pÄ den semipermeabla cylindern.

Steg 7

Anslut den ena Ànden av det 4 fots lÄnga uppsamlingsröret till utloppsnippeln pÄ den semipermeabla membrancylindern och placera den motsatta Ànden i en ren 25-gallon plasthink.

Steg 8

Anslut den ena Ànden av 50-fots avgasrör till den tredje armen av "T" -anslutningen och kör den motsatta Ànden i ett vattenuppsamlingsfat, eller ut till blomsterbÀddarna eller grÀsmattan.

Steg 9

SlÄ pÄ kranen och stÀng den inline plastkran som leder till 25-gallons hink och öppna inlopps-plastuttaget. SlÄ pÄ kranen helt och vÀnta i tre eller fyra minuter medan patronerna spolas ut.

Steg 10

StÀng av kranen. StÀng inline plastutloppsskruven och öppna inloppskranen i 25-gallon plastskopa.

Steg 11

SlÄ pÄ kranen och lÄt skopan fylla med rent vatten.

Steg 12

StÀng av kranen nÀr hinken Àr full.


Video: Sanningen först: Älska ditt eget inre lilla barn och befria dig sjĂ€lv.

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Potty TrĂ€na En Bearded Dragon

✔ - Biverkningar Av Malaseb

✔ - Hur Man VĂ€ljer RĂ€tt FĂ„gelbur


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!