Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man LĂ€ser En Hunds Stamtavla

En hunds stamtavla Àr en inblick i sitt förflutna.


En hunds stamtavla Àr en inblick i sitt förflutna. En fullstÀndig stamtavla kommer att lista en hunds slÀkttrÀd, notera förÀldrar, farförÀldrar och far-morförÀldrar. En stamtavla kan fortsÀtta tillbaka sÄ mÄnga generationer som uppfödaren vÀljer, men de flesta Àr tre eller fem generationer lÄnga. Att veta en hunds historia och vem hans slÀktingar Àr kan vara en stor tillgÄng för framtiden för din hundkompanjon.

Hur man lÀser en hunds stamtavla: stamtavlan

Steg 1

Börja i början av stamtavlan. Stamtavlor formateras ofta pÄ sÀtt som ett utökat slÀkttrÀd, med hunden i frÄga i början av trÀdet. Din hunds namn och information ska ligga i det första omrÄdet av pappersarbetet. Hans information, inklusive ras, registreringsnummer och en kort fysisk beskrivning ingÄr normalt i detta omrÄde.

Steg 2

Titta pÄ den övre delen av stamtavlan. Den övre halvan av en stamtavla innehÄller alltid faderens information. Sire Àr den tekniska termen för din hunds pappa och anvÀnds oftast pÄ stamtavlor. Din hunds dotter kommer att vara hunden direkt kopplad till henne frÄn toppen av trÀdet. Faderns uppgifter kommer att innehÄlla registreringsnummer, hundens namn och oftast en kort berÀttelse om hunden.

Steg 3

LÀs över de andra hundarna i faderens historia. Faderns förÀldrar kommer att ingÄ i den övre delen av stamtavlan, som förgrenar sig av nÀsta hund lÀngs linjen i stamtavlan. Du kanske mÀrker att samma hund kom upp i stamtavlan mer Àn en gÄng. Detta Àr inte ett misstag och Àr en övning som kallas linebreeding, som anvÀnds av uppfödare för att stÀrka sina linjer.

Steg 4

Granska nedersta halvan av din hunds stamtavla. Damans information anges direkt frÄn hundens undersida. Dammen Àr den populÀra termen för din hunds moder och ses ofta i hundvÀrlden. Dammens sida av stamtavlan innehÄller ofta hennes namn, registreringsinformation och anteckningar om kullen din valp kom ifrÄn. SÀrskilda anteckningar om eventuella avel- eller födelseproblem kan ocksÄ finnas med damens information.

Steg 5

Ta en titt pÄ resten av hundarna som Àr relaterade till din hunds damm. Hennes far, damm och farförÀldrar följer henne pÄ bottenhalvdelen av trÀdet, med mÀn pÄ toppen och honor pÄ botten. Alla renrasiga hundpedigrÀder kommer att innehÄlla hundar av samma ras, sÄ notera att alla hundar som Àr listade Àr av samma ras. Du kan mÀrka olika fÀrger, typer eller storlekar i hundarna som anges pÄ stamtavlan, men det Àr acceptabelt eftersom mÄnga raser kommer i en mÀngd olika typer.

Steg 6

Kontrollera eventuella titlar som kan anges pÄ din hunds stamtavla. En titel Àr ett pris som en hund har vunnit baserat pÄ prestation och meriter. De flesta uppfödare inkluderar alla titlar som hundarna har vunnit tillsammans med deras uppgifter om stamtavlan. Du kan se nÄgot som Ch., Som betecknar en Champion-hund eller UD, som Àr en Utility Dog-lydnadstitel. Titlar pÄ stamtavla ger en snabb och enkel blick till vad hundens förfÀder har gjort och kan hjÀlpa till att förutsÀga din hunds möjligheter till framtida framgÄng.


Video: Women Restaurant in Herat

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Biverkningar Av Malaseb

✔ - Vad Ska Man Göra Om Nyfödd Pup Inte Andas

✔ - Hur Mycket Övning Behöver En Hund Varje Dag?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!