Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Åtgärdar Dålig Katt Andning

Det är söt kattpust och då är det ruttande tonfisk.


Det är söt kattpust och då är det ruttande tonfisk. Dålig andedräkt hos katter, som hos människor, kan härröra från ett antal olika orsaker som kan vara antingen orala eller systemiska och ibland båda. Kronisk dålig andedräkt kan vara ett tecken på en allvarlig oral infektion, ruttnande tänder eller smittade tandkött. Folk går regelbundet till tandläkaren, men katter gör det inte. Genom att göra några detektiva arbeten, testa de försökta och sanna rättigheterna, övervaka din katt noggrant och konsultera en professionell när det behövs kommer du att kunna nollställa en lösning som ger tillbaka den söta pottens andning.

Katt med öppen mun

Katt andedräkt

Steg 1

Ge en ständigt uppdaterad tillförsel av vatten i en ren skål. Som hos människor, när katterna är uttorkade, kommer andan att luktas. Katter är inte naturligt stora konsumenter av vatten och deras luktsinne är så överlägsen vår, deras uppfattning om färskvatten är faktiskt mycket mer förfinat. En säkerhetslösning här är att investera i en kattvattenfontän som håller vattnet i rörelse och filtrerar det hela tiden, vilket båda lockar katten för att dricka mer vatten och konsekventare.

Steg 2

Ändra kattens diet så att den innehåller åtminstone lite torr mat eller kibble tillsammans med våtmat. Den torra knäckiga kibble fungerar som ett slipmedel för att rengöra tänderna och munnen. Om din katt är på en köttbaserad kost av all mat, lägg bara lite bra kibble till kosten.

Steg 3

Använd en katt tandborste och kattskydds rengöringspasta för att rengöra Kitty's chompers. Detta kan också göras hos en bra djurköpare eller veterinär om du inte själv är upptagen. Detta kommer också att ge dig en bra titt på kattens mun och du kan kanske bedöma var svullnad, lösa tänder, rodnad eller smärtsvar kommer från hennes mun.

Steg 4

Besök veterinären för en muntlig tentamen. Om det finns en infektion eller en sjuk tand, kan veterinären lätt dra i tanden och behandla med antibiotika. Många allvarliga orala sjukdomar kan behandlas effektivt med medicinering, men de flesta förbättras inte med tiden på egen hand.

Steg 5

Upprätthålla god oral hälsa genom att ge godis och snacks som förbättrar oral hälsa. Ge tillförsel av färskt kattgräs att tugga på och äta, vilket har andningsfräschande klorofyll. Ge din katt behandla för att rengöra munnen och tänderna som Greenies.


Video: Dr Mikael varnar: Livsfarliga livsmedel kan fastna i halsen - Dr Mikael & Tilde (Sjuan)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Är Njurar Giftiga Mot Katter?

✔ - Är Matoljor Säkra För Hundar Att Äta?

✔ - Lätt Hemlagad Formel Recept För Kattungar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!