Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Tar Bort Hundens Ögonvård

Vackliknande tillväxt runt hundens ögon eller mun är sällan en anledning till oro.


Vackliknande tillväxt runt hundens ögon eller mun är sällan en anledning till oro. Även om dessa vårtor är oattraktiva och kan störa ditt husdjur, är de oftast godartade tillväxtar som inte orsakar någon skada. Vartor orsakas antingen av infektion med canine papillomavirus eller tillväxten är godartade tumörer som kallas talgkänslor i epiteli. Vattetypen och hundens ålder bestämmer behandlingsförloppet.

Avlägsnande av papillomavirusvorter

Steg 1

Se din veterinär för att bestämma orsaken till vårvliknande tillväxt. Vid valpar och unga hundar orsakas vårtor ofta av infektion med hundpappillomavirus. Dessa grova ytbehandlade, runda vårtor uppträder vanligtvis runt munnen eller ögonen.

Steg 2

Be om en biopsi. Papillomvirus hos unga hundar med utvecklande immunförsvar är i allmänhet inte ett problem. Vid äldre hundar kan dock papillomavirus vara ett tecken på ett annat tillstånd och en biopsi kommer att avgöra om tillväxten är cancerös.

Steg 3

Titta och vänta. I nästan alla fall kräver papillomavirus ingen behandling. När valparna är mogna och deras immunförsvar stärker, kommer de att bekämpa virusinfektionen på egen hand och vårtorna kommer att återgå. Detta är en långsam process, men kan ta 1 till 5 månader för vårtor runt munnen för att återgå. Det kan vara längre för vårtor nära ögonen att återgå.

Steg 4

Öka din hunds immunförsvar. Hjälp din hund att bekämpa viruset med kosttillskott för att stärka hans immunitet. Gynnsamma vitaminer och mineraler inkluderar C-vitamin för att förbättra resistens mot infektion, zink för att främja läkning och omega fettsyror för att öka energiproduktionen. Andra användbara tillskott inkluderar vitamin B-komplex, folsyra, magnesium och echinacea. Konsultera med din veterinär innan du matar din hund några kosttillskott.

Ta bort Sebaceous Epitheliomas

Steg 1

Kontakta din veterinär. Sebaceous epiteliom är rosa eller mörkare färgade wart-liknande tillväxter på ögonlocken och förekommer allmänt hos äldre hundar. De är godartade, men de kan vara cancerösa i en liten procentandel av fallen.

Steg 2

Titta på tillväxt eller förändringar i vårtan. I nästan alla fall kräver sebaceous epiteliom ingen behandling. De kommer inte att återgå som papillomavirusartor, men de ger generellt ingen smärta eller obehag. Eftersom de vanligtvis växer på hundens ögonlock kan tillväxten irritera hundens hornhinna och kan leda till konjunktivit, inflammation i hornhinnan som kräver antibiotikabehandling. Varje förändring i varans storlek eller färg är dock ett tecken på att det kan vara cancer och bör kontrolleras av din veterinär.

Steg 3

Diskutera kirurgisk avlägsnande med din veterinär, särskilt om din hund ständigt repor på vårtan och får det att blöda. Narkos krävs för operationen. Eftersom sebaceous epiteliom förekommer hos äldre hundar, kan riskerna med operation uppväga fördelarna.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Alternativ Medicin För Cushings Sjukdom Hos Hundar

✔ - Hur Man Gör Hemlagad Mat Till Hundar Med Pankreatit

✔ - Hur Man Spelar Med En Slang


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!