Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Tar Bort Ögonkrock Och Hård Päls I En Yorkie

Överdriven råtta hos hundar, känd som epiphora, kan drabbas av yorkshire terrier av alla åldrar.


Överdriven råtta hos hundar, känd som epiphora, kan drabbas av Yorkshire terrier av alla åldrar. Orsakerna till epiphora är många och varierade, och gunk i ditt hunds öga kan ofta indikera en ögonsjukdom eller parasit. Yorkshire terrier har lång, silkeslen päls som kan ackumulera mycket torkad gunk. Försök att hålla din Yorkies öga så ren som möjligt, men om gunken torkar runt ögat, kan du ta bort det med hjälp av en varm saltlösning.

Hur man tar bort ögonkrock och hård päls i en yorkie: eller

Steg 1

Sätt 1 tsk. salt i 1 liter eller varmt vatten och skaka eller rör om blandningen tills saltet är upplöst. Denna saltlösning hjälper till att rengöra området mer effektivt.

Steg 2

Döda en ren gasväxtsvamp i saltlösningen och pressa ut överskottsvattnet. Håll svampen upp mot Yorkies öga i cirka 30 sekunder för att mjuka den torkade gunk och härdad päls runt ögat.

Steg 3

Torka försiktigt ögat med svampen, tillsätt mer saltlösning efter behov. Om för mycket torkad gunk ackumuleras på svampen, skölj den ut eller använd en ny.

Steg 4

Applicera ett tunt lager av borsyra eller ögonsalva genom att hugga din hand under hundens hak och använd tummen för att dra försiktigt ner på nedre ögonlocket.

Steg 5

Övervaka ögat under de närmaste timmarna och dagarna. Om urladdningen fortsätter, rengör den innan den kan torka på pälsen.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - När Ska Du Sätta Din Seniorkatt I Sömn Vid Njursvikt

✔ - Vad Orsakar Mörkt Pall På Hundar?

✔ - Hur Man Gör Valp Formel Recept


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!