Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Tar Bort Navelsträngar Från Valpar

Valpar är födda kopplade till moderkakan som närmade dem medan de utvecklades i livmodern.


Valpar är födda kopplade till moderkakan som närmade dem medan de utvecklades i livmodern. Valpens mor kommer, under omsorgen för dem, att tugga bort navelsträngen som fäster dem på sina placentas innan de tar mat i moderkakan. Ibland är dock hunden långsam att tyga av sig sladden eller inte kan göra det. När det händer faller det på ägaren eller din veterinär att ta bort navelsträngarna.

Kvinna bär en beaglevalp, Beagle luktar hennes ansikte

Kvinna med ung valp.

Det är oftast bäst för valparna om moderen tar bort navelsträngarna från valparna. Om det blir nödvändigt för att du ska ta bort dem, låt moderen rengöra placentan från valpans ansikte och börja tvätta dem. Klipp ut en kort bit vit, ofärgad tandvals eller vit tråd och binda den runt navelsträngen ca 2 tum från valpens kropp. Använd ett par trubbiga saxar för att skära sladden över tandtråd, mellan flossen och placentan. Doppa snittet i en liten mängd styptiskt pulver för att förhindra blödning och jod för att förhindra infektion. Om du inte är bekväm med att göra detta, kontakta din veterinär.

Umbilical Hernias

I motsats till populär tro är navelbråck medfödda defekter, närvarande vid födseln. De orsakas sällan av att dra på en valps navelsträng. All försiktighet bör tas vid avlägsnande av valpens navelsträng, men det är osannolikt att man manuellt tar bort ledningen och orsakar navelbråck.


Video: Hemsk upplevelse & oro | VLOGG & GRAVID V 28

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Serratia Marcescens I Hundar

✔ - Hur Man Bryr Sig Om En Maltipoo Valp

✔ - Hur Man Desinficerar En Hunds Mun


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!