Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Hur Man Sanerar Rostfritt Stål Hundskålar

För att hålla din pooch frisk och glad, rengöring och sanering är hans vatten och matskålar ett måste.


För att hålla din pooch frisk och glad, rengöring och sanering är hans vatten och matskålar ett måste. Även om hundskalar av rostfritt stål är mindre benägna att odla bakterier på ytan, borde du fortfarande göra det. Om du försummar skålarna kan bakterier samla på dem och förorena din hunds mat, vilket kan leda till sjukdom. Dessutom är gunky matskålar inte kul att titta på.

Hur man sanerar rostfritt stål hundskålar: stål

Föremål du behöver

• Mild tvål
• Plastsvamp
• Gummihandskar
• Blekmedel ELLER Blekfri soda och salt
• Mät sked och kopp
• Handduk

Tvätta skålen dagligen med tvål och varmt vatten för att förhindra bakteriell tillväxt. Sanitera skålen varje vecka enligt följande:

Steg 1
Töm eventuell resterande mat från hundens maträtt. Det är bäst att kasta bort det istället för att lägga tillbaka det i matväskan. Detta kan orsaka bakteriell tillväxt i matbehållaren.

Steg 2
Skölj skålen med varmt vatten. Skruva skålen med ett par droppar diskmedel, varmt vatten och en plastsvamp. Ta din tid och skrubba alla skålens ytor. Detta betyder inuti, sidor och botten. Skölj skålen igen med vatten. Undersök skålen för att se till att all matrester och lukt har tagits bort. Rengör det igen om det behövs.

Steg 3
Välj en av följande djupa rengöringsmetoder.

Blekmetod: Fyll en bred hink med 1 liter varmt vatten och 1 msk blekmedel. Med handskade handar, nedsänk skålen i lösningen och låt den sitta där inne i några minuter.

-eller-

Salt- och badsoda-metod: Om du föredrar att inte använda blekmedel, kombinera lika delar bakpulver, varmt vatten och salt och använd en svamp för att skrubba ytan på disken i cirkelrörelse. Skölj väl.

VARNING: Använd aldrig fullhållfast blekmedel för att rengöra din husdjursskål. Späd alltid ut det enligt instruktionerna och kontrollera att skålen är fullständigt sköljas och torkas innan du använder den igen för att mata ditt husdjur.

Steg 4
Dra ut skålen och lägg den upp och ner på en ren, torr handduk. Låt skålen lufttorka helt innan du använder den igen.

Medel:
Clorox: Sanitizing Pet Bowls Vet Street: Spot Check: Du är nog inte tvätt Din katt och hunds mat och vattenrätt

Om författaren
Susan Revermann är en professionell författare med pedagogisk och yrkeserfarenhet inom psykologi, forskning och undervisning. Hon har en kandidatexamen från University of Washington i psykologi, fokuserad på forskning, motivationsbeteende och statistik. Revermann har också en bakgrund i konst, hantverk, grönt liv, utomhusaktiviteter och övergripande fitness, balans och välbefinnande.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vestibulär Sjukdom Hos Hundar

✔ - Kommer En Huskatt Att Växa I Håret Om Det Är Rakat?

✔ - Orsaker Till Svullet Ansiktsvävnad Runt Ögat I En Hund


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!